E-commerce

Succesvol ondernemen online
Het tonen van constant actuele artikelinformatie op uw webshop, is het beste te realiseren indien er met slechts één systeem wordt gewerkt, welke voorziet in de juiste artikel- en voorraadinformatie. Het separaat bijhouden van de artikelen in het CMS systeem van de webshop is dan niet meer aan de orde. Dit scheelt aanzienlijk veel tijd! 
Artikelinformatie waaronder productomschrijving, specificaties, afbeeldingen, Youtube filmpjes, beschikbaarheid/levertijd, een verkoopprijs en eventueel ook met alternatieve producten en accessoires zal altijd compleet en vooral up-to-date getoond worden.

Een aankoop die namelijk gebaseerd is op foutieve informatie zal tot klachten leiden en de betreffende klant zal in het vervolg zijn internet aankopen elders doen. Met het bijhouden van uw artikelinformatie in één centraal systeem zullen deze fouten geminimaliseerd worden. De grootste uitdaging van een online webshop  is om de juiste voorraadinformatie op de webshop te tonen.
 
Dynamisch proces
Op het moment dat een artikel via de webshop verkocht wordt, dient de order verwerkt te worden en daarnaast zal de actuele voorraadstatus ook veranderen. Indien de internetondernemer ook nog een fysieke winkel heeft, zal de voorraadstatus nog frequenter veranderen. Artikelen op internet worden nu eenmaal sneller aangekocht als de beschikbaarheid wordt getoond en vooral indien het artikel voorradig is. En hier gaat het dan ook bij de meeste webshops mis. Vaak moet handmatig de voorraad worden aangepast en naast de hoeveelheid tijd, loopt de internetondernemer altijd achter de feiten aan. Deze benodigde tijd wordt over het algemeen erg onderschat en de daaruit voortvloeiende incomplete en foutieve artikel- en levertijdinformatie tot gevolg heeft, dat ruim 80% van de webshops het eerste jaar al ophouden te bestaan. 

Bekijk hieronder het animatiefilmpje E-commerce [kassasysteem VMSII]