E-commerce module

Het aanpassen van de artikelinformatie (prijzen, nieuwe en uitlopende producten), voorraadmutaties en de orderverwerking is een constant proces en wordt volledig beheerd door de VMSII E-commerce module. 

In VMSII kunt u eenvoudig artikelen online beschikbaar maken op uw eigen webshop. Middels de VMSII E-commerce module kunt u zelfs meerdere webshops vanuit één centraal systeem beheren. Bovendien kunt u per artikelkaart aangeven of u het betreffende product wel of niet wilt tonen (of vanaf welke datum) op uw webshop. Nadat u heeft aangegeven dat u een artikel op de webshop wilt tonen, wordt er automatisch door VMSII gecommuniceerd met uw webshop, waarna het product direct te bestellen is. Klik hier voor de werking in één oogopslag.

Uiteraard heeft u ook diverse mogelijkheid om uw artikelen te voorzien van extra informatie. Zo kunt u eigen teksten (zowel een korte samenvatting als uitgebreide toelichting), specificaties (afmetingen, gewicht, kenmerken etc. ), meerdere afbeeldingen en/of een (YouTube) film koppelen aan uw e-commerce product. 

Maten en kleuren
Wanneer u artikelen verkoopt welke verkrijgbaar zijn in verschillende maten en/of kleuren, kunt u deze eenvoudig koppelen in VMSII, zodat deze als 1 artikel op de webshop getoond worden. Op de webshop kan de consument dan door middel van een pull-down-menu de gewenste maat/kleur selecteren. Eventueel kunt u per kleur aan aparte afbeelding tonen, zodat de webshopbezoeker direct de juiste afbeelding bij de geselecteerde kleur ziet.

Wanneer er een bestelling wordt geplaatst op de webshop, wordt deze volledig automatisch in VMSII geregistreerd. VMSII maakt een nieuwe klantkaart aan (of werkt bestaande klantgegevens bij), maakt de klantorder aan, registreert de betaling (iDEAL, Creditcard, PayPal etc.) en zal direct de voorraad reserveren voor deze klantorder. Mocht het bestelde artikel niet op voorraad zijn, dan plaatst VMSII het artikel automatisch op een lijst met “te bestellen artikelen”, zodat u direct een overzicht heeft van de producten die besteld moeten worden voor uw webshop klanten. 

Zodra de bestelde producten worden binnen geboekt, geeft VMSII een melding dat er goederen bijzitten voor een webshop bestelling. Er wordt een reserveringsoverzicht voor u samengesteld, waarna er direct reserveringsetiketten worden afgedrukt, zodat de binnengekomen goederen duidelijk herkenbaar zijn als webshop bestellingen en apart gezet kunnen worden.

Zodra de bestelling compleet is, kunt u deze eenvoudig vanuit VMSII factureren en de factuur per mail (PDF) versturen naar de consument. 

Koppeling met vervoerders
VMSII biedt de mogelijkheid om direct een zending aan te melden bij diverse vervoerders middels een koppeling met Transsmart platform. Bij het Transsmart platform zijn inmiddels 149 verschillende vervoerders aangesloten waardoor u vanuit VMSII zeer eenvoudig uw pakket zendingen kunt aanmelden en volgen d.m.v. het Track&Trace systeem.