100% Leuk levert cadeautjes met een verhaal

100% leuk Vendit gebruiker KassasysteemEen beetje meer aandacht voor elkaar. Dat is wat 100% Leuk met haar bijzondere cadeauartikelen wil bereiken. De groothandel, gevestigd in Giessenburg, groeit gestaag – mede dankzij tools van automatiseerder Vendit.

“Doe gewoon wat je leuk vindt.” Het advies van echtgenoot Jan, zo’n vijf jaar geleden, klonk Emmy Dingemans als muziek in de oren. Ze begon met het bedenken en ontwikkelen van originele cadeauartikelen als aanvulling op haar toenmalige woon- en lifestylewinkel Leuk Spul en dat bleek een gouden greep. Inmiddels heeft 100% Leuk last van groeipijn, zoals Emmy het lachend noemt. In 2016 sloot ze de winkel om zich volledig te richten op de groothandel. Samen met haar man, haar middelste zoon en enkele trouwe medewerkers wijdt ze zich vol overgave aan de missie van het bedrijf: “Wat meer aandacht geven aan en tijd nemen voor elkaar”.

Favo Rietje

Op tafel in Giessenburg, een dorpje onder de rook van Gorinchem, prijkt een zwart/witte koker. Even gezellig bijkletsen, staat er in grote zwarte letters op geschreven. En bovenaan: 100% Leuk maakt je blij. In de koker zitten kletskoeken, oftewel traditionele kletskoppen, de bekende dunne knapperige koekjes. Eenmaal mooi verpakt is de koker een leuk cadeautje. Een bijzonder aardigheidje, met liefde en aandacht bedacht en gemaakt. “Er is behoefte aan blijmakers met een verhaal”, zegt de oprichtster en creatief eigenaar over de cadeauartikelen en – pakketten van 100% Leuk.
Achter haar staan en liggen nog meer voorbeelden. Zoals een kokertje met als inhoud zestien kleurrijke rietjes en, onder elkaar, het opschrift Mijn Favo Rietje. “16x lurken”, luidt de bijbehorende tekst. Emmy staat op en pakt de nieuwste aanwinst: een handige cadeauzak, gemaakt van stevig papier. In augustus komt hij op de markt. En zo gaat het maar door bij 100% Leuk; de voortdurende stroom aan nieuwe ideeën wordt omgezet in leuke artikelen.

Mooie give aways

De Zuid-Hollandse groothandel heeft alle kenmerken van een familiebedrijf. Jan Dingemans, in het verleden jarenlang werkzaam ‘in de techniek’, houdt zich bezig met de logistiek. Hij heeft vrijwel dagelijks contact met een dagbestedingsproject in de buurt, waarvan de medewerkers veel inpakwerk doen voor 100% Leuk. Zoon Aron is verantwoordelijk voor de onlinezaken en orderverwerking. Hij is blij met de nieuwe automatiseringsoplossing van Vendit, die sindskort in gebruik is. “We kunnen nu makkelijker orders maken en invoeren en hebben meer overzicht in klantgegevens, prijzen, voorrraden enzovoort.”
Vendit’s Marketing Manager Judith van Zessen, die ook bij het gesprek aanwezig is, zegt: “Eenvoud en volledigheid; dat is onze kracht”. De twee partijen hebben elkaar afgelopen voorjaar ontmoet op de beurs TrendZ en het klikte meteen. Eind augustus is Vendit weer present op deze beurs in Gorinchem. Emmy Dingemans: “Wij willen mooie giveaways op de markt brengen. Cadeauartikelen die nét even iets meer bieden. Om dat mogelijk te maken, werken we graag met gelijkgestemde partners. Zoals Vendit.”

Organisch groeien

De blijmakers zijn niet op elke hoek van de straat verkrijgbaar. “We zijn selectief”, stelt Emmy. “Onze producten worden onder meer verkocht in de leukste lifestylewinkels, bloemenwinkels, boekhandels en concept stores. In totaal hebben we 450 verkooppunten, van Vlieland tot Valkenburg. We zitten niet (te) hoog in de markt. Aandacht voor elkaar mag niet teveel kosten.” Die aanpak werpt zijn vruchten af: dit jaar heeft de onderneming 30% geplust. “We willen organisch groeien. Stappen zetten, maar met een realistische blik.” Ze haalt een brochure te voorschijn van 100% Attent, de nieuwe cadeauservice voor bedrijven. Bij speciale gelegenheden, zoals geboorte, verhuizing of een verjaardag, verzorgt 100% Leuk originele attenties voor het personeel. Denk aan een pakketje met een koker Beterschap gevuld met hoestpastilles en een Bananenzeep voor de mentale vitamine, om een zieke collega een hart onder de riem te steken. Of, als iemand verhuisd is, een heerlijk ruikende gevelzeep in de vorm van een woning met het opschrift Je Huis Is Je Thuis. “Het zijn de kleine dingen die ’t doen. Een beetje aandacht maakt alles toch veel leuker?”

www.100procentleuk.nl

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!

Menu