Basic-Life webshop live met het Vendit Systeem

Na een aantal maanden hard gewerkt te hebben aan de nieuwe webshop is het dan eindelijk zover, de webshop van Basic-Life is gelanceerd! Samen met de webdevelopers van Vendit is er een modern, fraai vormgegeven webwinkel ontwikkeld!

Ontwikkelingen

Sinds februari 2009 werkt Basic-Life met het winkelmanagementsysteem van Vendit in de vier filialen, gevestigd onder andere in Barneveld, Veenendaal en Arnhem. De laatste drie jaar heeft Basic-Life een groot aantal ontwikkelingen doorlopen. Zo zijn er twee filialen voorzien van een geïntegreerde YaYa shop-in-shop én is er in september 2016 een winkel overgenomen in Arnhem die gestyled is in de Basic-Life formule. Aangezien Vendit met YaYa samenwerkt, beschikken wij iedere dag over de actuele artikelen. Als klap op de vuurpijl is de nieuwe webshop afgelopen zomer live gegaan. (www.basiclifefashion.nl).

Webshop

Marten Breugem, mede-eigenaar van het Basic-Life Concept licht toe: “Een webshop is voor ons niet nieuw. Al een aantal jaren hebben wij een prima werkende webshop maar erg basic van opzet en werd voornamelijk ingezet als extra service voor onze klanten. Met een selectie aan beschikbare artikelen en met minimale inspanning zorgde de opbrengsten voor een break-even resultaat. Dat was toen. Onze nieuwe visie is in lijn met de uitstraling van onze nieuw gestylde winkels. Zodoende hebben we vorig jaar een plan opgezet en zijn we de gestart met de ontwikkeling voor een nieuwe webshop. In nauw overleg met Vendit hebben we een shop kunnen creëren met de look & feel zoals wij het voor ogen hadden. Afgelopen zomer is de webshop gelanceerd en we zijn hier ontzettend content over!”

Branding

Marten vervolgt: “Uiteraard is de koppeling met het Vendit Systeem hierin doorgevoerd en houden we de voorraad van de filialen en van de webshop in één systeem bij. Ook zijn we met een professioneel marketingbureau in zee gegaan om de zoekresultaten te verbeteren en om gesegmenteerde facebook campagnes op te zetten. Alles voor een krachtige branding. En er is nog steeds werk aan de winkel! Het uniform maken van alle afbeeldingen op onze webshop is onze grootste uitdaging. Afbeeldingen uit beeldbanken verstoren de uitstraling op onze webshop. Zodoende hebben wij een modeltweeling gevraagd het gezicht van Basic-Life te worden op de website, webshop en in onze nieuwe vlogs. Een groot gedeelte van het assortiment in onze webshop is ondertussen gefotografeerd met de dames Ruth en Marilene.”

Persoonlijk

“Het persoonlijke contact wat wij hebben met onze klanten via Facebook is erg positief. Dit zorgt er momenteel zelfs voor dat het percentage retouren uit onze webshop veel lager ligt dan bij een gemiddelde webshop. Als je me vraagt wat de toekomstplannen zijn? We kijken altijd om ons heen naar potentiele uitbreiding. Maar onze eerste uitdaging ligt recht voor onze neus. Zorgen dat we in een half jaar tijd het aantal verkochte artikelen via onze webshop kunnen verdubbelen, uiteraard in combinatie met het lage aantal retouren!”

Over Basic-Life

Trendy én betaalbare mode. Service én sfeer. Dat is Basic-Life. Basic-Life laat al jaren lang zien dat mode, beleving en persoonlijke aandacht voor haar klanten hun drive is. Met een brede variatie aan mooie merken aangevuld met wekelijks nieuwe items vanuit het confectiecentrum in Amsterdam. De inspiratie die wij vinden in de mode proberen wij dagelijks enthousiast over te dragen aan al onze fans, zowel in onze winkels, als online. Dat kunnen wij als ondernemers natuurlijk niet alleen, en we zijn trots op onze dames die door hun enthousiasme onze visie dagelijks weten waar te maken.

Raadhuisplein 50, 3771 ER Barneveld
www.basiclifefashion.nl

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!