Concertgebouw De Doelen werkt ook met het Vendit Systeem

De Doelen ontvangt jaarlijks ruim 650.000 bezoekers en er vinden op deze locatie jaarlijks meer dan 1.200 evenementen plaats, waaronder zo’n 600 concerten in alle genres: van klassiek tot wereldmuziek en jazz.

Concertgebouw

Sinds een paar weken verkoopt De Doelen, naast de reguliere merchandise artikelen, ook aanvullende producten waaronder leuke gadgets, cadeaus en producten met een Rotterdams tintje. De officiële opening zal begin januari plaats vinden.

Brigitte Dompig, shopbeheerder bij de Doelen licht toe: “De Doelen heeft een vrij groot team in dienst, daarnaast hebben wij diverse medewerkers, die ingehuurd worden tijdens grootschalige evenementen. Op drukke dagen is het kassateam in de nieuwe winkel van De Doelen flexibel. Het is dus van belang dat alle kassamedewerkers met het kassasysteem moeten kunnen werken. Bij onze zoektocht naar een geschikt kassasysteem is onze keuze op het winkelmanagementsysteem van Vendit gevallen. Het systeem is namelijk eenvoudig te gebruiken door middel van logische handelingen.”

Brigitte Dompig vervolgt: “Ook hebben we een mobiele kassa set van Vendit aangeschaft. Deze zetten we in om de extra verkoop te stimuleren. Zo zijn er vaak merchandise artikelen te kopen voor, tijdens en na een concert. Met deze mobiele set bereiken wij ook de bezoekers die via onze zij-ingang binnen komen.”

Ticketverkoop

Dompig voegt toe: “Wij werken met Ticketmatic en bij de gemaakte keuze is de compatibiliteit met dit programma van belang geweest. We zijn op zoek gegaan naar een systeem welke samen kan werken en toch separaat van elkaar kan bestaan. Momenteel zijn Vendit en De Doelen bezig de twee programma’s te koppelen zodat de verkochte tickets ook in het Vendit Systeem verwerkt worden.”

Over De Doelen

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw. In deze combinatie van twee functies is de Doelen veruit de grootste van Nederland. Als concertgebouw bekleedt de Doelen de tweede plaats in Nederland qua publieksbereik en onder de Rotterdamse podiuminstellingen veruit de eerste plaats. Van alle Rotterdammers bezoekt circa 25% (jaarlijks) de Doelen. De zeer brede programmering, van grote publiekstrekkers tot specialistische concerten voor de doorgewinterde muziekkenner, van kinderconcerten tot concerten. Het monumentale gebouw staat letterlijk midden in de stad, naast het Centraal Station, en midden in het bloeiende stadscentrum met openbare gebouwen, kunstinstellingen, uitgaansgebieden en winkelstraten.

Adres
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam
http://www.dedoelen.nl/

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!

 

Menu