De VersKade wordt twee keer zo groot

Sinds een aantal jaar heeft wijnspeciaalzaak & winebar Terravin haar deuren geopend in de Oude Chocoladefabriek van Verkade: De VersKade, Zaandam’s eerste foodhal. Hier is men welkom om te proeven en te beleven, een onweerstaanbare plek waar alles draait om eten, drinken en het is een plek om je dagelijkse boodschappen te doen. Naast wijn is er brood, groente, vlees, kaas, koffie en ijs te koop!

Ontstaan Terravin

Terravin is een Zaanse wijnleverancier met een winkel in De VersKade (Oude Chocoladefabriek) aan de Westzijde in Zaandam. Terravin werkt met kleinere domaines, bodega’s en wijnmakers die, boven alles, met heel veel passie een goed product willen maken. Alleen authentieke, goed gemaakte wijnen voornamelijk uit de traditionele wijnlanden zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje worden geselecteerd. Hiertoe behoren wijnen die het terroir en geschiedenis van de streek reflecteren. Ongeveer dertien jaar geleden heeft Desiree Lookman, nu eigenaresse van Terravin, voor het eerst een wijncursus gevolgd. In de loop der jaren is haar hobby uitgegroeid tot de winkel en wijnbar Terravin.

Groei De VersKade
In de afgelopen jaren is het concept De VersKade flink gegroeid. Zo is het terras uitgebreid en voorzien van buitenverlichting voor het eerste Zaanse Filmfestival. Ook is er flink gebouwd aan naamsbekendheid en worden er vele evenementen, workshops en borrels georganiseerd. Sinds de Hop on Hop Off ZaanFerry stopt aan de Zaankade komen ook veel toeristen een kijkje nemen. En dat is alleen maar goed voor de business!
“Ik heb gekozen om het VersKade concept op te richten omdat dit ambachtelijke, mediterrane concept heel erg goed bij mij en mijn visie past. Sinds de diverse evenementen neemt mijn wijnbar een heuse vlucht. Het horeca aspect in combinatie met mijn winkel is een goede keuze geweest! Sinds kort heb ik ook een biertap, waar enkel en alleen lokaal bier van Brouwerij Hoop geschonken wordt. Zo bieden wij onze klanten diverse keuzes.”

Automatisering

Desiree vervolgt: “De mogelijkheden van Vendit voor retail in combinatie met horeca bieden mij een volledig pakket. Ik kan nu één glaasje wijn verkopen, per fles, maar ook per doos verkopen maar ook bestellingen plaatsen en facturen op rekening genereren. Daarnaast is mijn voorraadbeheer van groot belang, omdat ik slim moet omgaan met de vierkante meters die ik tot mijn beschikking heb.”

Toekomst

“Qua vierkante meters zou ik niet groter willen maar we gaan zeker wel uitbreiden! Tevens denk ik er aan om mooie Wijn & Spijs workshops te verzorgen. Een briljant concept: heerlijke wijn in combinatie met goede hapjes van de naastgelegen slager en kaasboer!”

Meer informatie op: www.terravin.nl