Drunens Ruiterhuis verder geholpen

Drunens Ruiterhuis heeft een winkel, webwinkel en een groothandel met producten voor zowel ruiter als paard. De winkel bestaat sinds 1974 en werd in 2015 heropend met een vergrootte winkelvloer van meer dan 1.200 vierkante meter. Waar eerst een kleine laarzenhoek was, is nu plaats gemaakt voor een hoek met ruim 80 vierkante meter aan laarzen. Daarnaast is de leerhoek vergroot met hoofdstellen en tuigage. Bovendien is er flink meer ruimte voor het assortiment helmen.

Sinds eind 2015 werkt Drunens Ruiterhuis samen met Vendit. In april dit jaar is tevens de webshop live gegaan. Met een grote collectie zowel online als offline biedt Drunens Ruiterhuis een prettige winkelervaring.

Drunens Ruiterhuis verkoopt nu al zo’n 5 jaar haar producten via het online kanaal. A. Bosch, E-commerce manager bij Drunens Ruiterhuis, licht dit toe: “In de eerste paar jaar werkten we met een eigen CMS, waar iedere nacht een CSV-bestand met de voorraad werd geëxporteerd. De voorraden in de webshop waren niet altijd even zuiver. Om nee-verkoop te voorkomen, liepen we bij iedere online verkoop snel naar de winkel om het product uit de winkel te halen. Dit ging niet altijd goed en dit was vervelend voor klanten omdat we nee moesten verkopen, zodoende zijn we op zoek gegaan naar een retailpakket met een real-time voorraad. Dit pakket hebben we gevonden bij Vendit. Het is een echte verademing! Personeel werkt gemakkelijk met het Vendit systeem en het scheelt ons veel dubbel werk.”

Bosch vervolgt: “De koppeling tussen het winkelmanagementsysteem en de webshop heeft veel voordelen. De orders worden vanuit de webwinkel direct en volledig in het winkelmanagementsysteem geïmporteerd. Dit scheelt een hoop werk en is real-time, waardoor de voorraadinformatie altijd actueel is en nee-verkopen bijna niet meer voorkomen.”

Eric van Jarwaarde, CEO van Vendit zegt: “Het veranderende online oriëntatiegedrag van de consument zorgt voor meer naamsbekendheid en dus meer klanten voor de fysieke winkel. De digitale etalage, met de eenvoud tot aankoop, maakt de winkelervaring voor de consument ook veel handiger. Met een uitgebreide collectie, zoals die van Drunens Ruiterhuis, is dit bovendien een prettige ervaring! Met de mogelijkheden en voordelen van omni-channel, zullen zij veel tijd gaan besparen en nog meer tijd aan de klant kunnen besteden!”

Over Drunens Ruiterhuis

Bij Drunens Ruiterhuis vind je een totaalaanbod van zadels tot kleding in één van de grootste ruitersportwinkels van Nederland. Het bedrijf startte in 1974 en vond haar oorsprong in de verkoop van zadels en speelgoed. Sinds 1977 heeft het Drunens Ruiterhuis zich volledig toegelegd op de verkoop van ruitersport artikelen. Zo heeft Drunens Ruiterhuis royale collecties, service en maatwerk voor iedere paardenliefhebber.

www.drunensruiterhuis.nl

Grotestraat 264, 5151 BS Drunen

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!