Geen handgeschreven bonnetjes voor winkel Casa del Pedro

Peter van Soest, eigenaar van Casa del Pedro, is ondernemer in hart en nieren. Na meer dan dertig jaar een herenmodezaak te hebben gerund heeft hij rond zijn pensioenleeftijd besloten nog één nieuw avontuur aan te gaan. Anderhalf jaar geleden heeft van Soest een sfeervolle lifestyle woonwinkel in het centrum van Goes geopend.

Te jong om te stoppen

Peter van Soest: “Ik vond mezelf te jong om helemaal niets meer te doen. Ik zou het klantcontact veel te veel gaan missen. Zodoende ben ik een paar jaar terug een nieuwe uitdaging aangegaan. Ik ben een pop-up store gestart. De resultaten waren verbazend goed. Het nadeel van een pop-up store is alleen dat het van tijdelijke aard is, ik ben wel drie keer heropent op een nieuwe plek. Na wikken en wegen heb ik toch besloten me op een definitieve plek te vestigen. Zodoende is Casa del Pedro ruim een jaar geleden neergestreken in de Papagaaistraat in Goes; met een volledig zelf samengestelde collectie klein meubelen en woonaccessoires.”

Lid van Inretail

“Tijdens het jaarlijkse evenement van brancheorganisatie Inretail zijn we bij de automatiseringsoplossingen van Vendit terecht gekomen. Een van de grootste reden waarom ik wilde automatiseren is de voorraad. Soms heb je het gevoel dat een product goed loopt, terwijl dit toch echt niet zo is. Een systeem geeft eerlijke data weer. Als ik bijvoorbeeld wil weten hoeveel waxinelichtjes er zijn, zoek ik dit op. Ik kan direct zien hoeveel ik er op voorraad heb. Na een overtuigende demo hebben we voor het Vendit Systeem heb gekozen. Vendit voorziet in onze inzichten betreft de voorraad, maar ook in veel meer mogelijkheden!”

Voorraden

“We hebben veel artikelen in onze winkel en in onze opslag staan. Voorraadbeheer is erg belangrijk. Vroeger ging ik met een mapje op pad. Tegenwoordig neem ik mijn laptop mee en weet ik precies welke producten moeten worden bijgekocht (en welke niet meer). Persoonlijk vind ik dat de charme er een beetje af is, maar het is wel veel gemakkelijker en efficiënter geworden. Wil je ‘overlever’ zijn dan zul je niet vast moeten blijven houden aan je standaard collecties, maar actief zijn in het grijze gebied. Casa del Pedro biedt dus niet alleen woonaccessoires maar ook aanvullende branche verlengende producten zoals tassen, tunieken en sieraden. De winkel moet het hebben van een stukje theater maar tegelijkertijd ook zeker functioneel zijn. Om die reden hebben we enkele pronkstukken in de winkel staan. Een zeer bijzonder (en prominent aanwezige) lamp trekt de klant naar binnen, maar ze gaan naar buiten met een andere, zeer breder inzetbare, aankoop.”

Systeem in gebruik

“We zijn nu twee maanden live. Voorheen gaven we klanten nog handgeschreven bonnetjes mee. Gelukkig is dat verleden tijd. We kunnen nu een nette kassabon meegeven of deze direct mailen naar de klant. Momenteel zijn we druk met de actuele voorraden in het systeem te zetten. De begeleiding en feedback die we van de medewerkers van Vendit krijgen is erg plezierig. We zijn erg blij met het Vendit systeem en de samenwerking!”

Adres

Papagaaistraat 14
Centrum Goes

www.casadelpedro.nl

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!