Goudsmid Marijke Mul operationeel met het Vendit Systeem

Met 24 jaar ervaring als goudsmid en sieraadontwerpster en 20 jaar als ondernemer is Marijke Mul toonaangevend in haar vakgebied. In haar atelier in hartje Haarlem, werkt zij met haar team aan de productie van eigen collecties, sieraden op maat, reparaties en restauraties. Naast haar eigen sieraden worden er ook sieradencollecties en horloges van ontwerpers verkocht die Marijke omarmt.

Marijke Mul, eigenaresse van het gelijknamige bedrijf licht toe: “Eigenlijk zijn we drie bedrijven met één winkelpui, allen even hard groeiend. Zo’n drie jaar geleden is de focus behoorlijk verschoven. We wilden meer. Daarom zijn we gestart met een productielijn. Naast unieke handgemaakte sieraden, hebben we nu ook een eigen collectie. Met deze nieuwe strategie startte een wens voor automatisering en interne professionalisering.”

Groei goudsmid Haarlem

Met drie fulltime goudsmeden in dienst is het bedrijf Marijke Mul de afgelopen jaren flink gegroeid. De groei zorgt onlosmakelijk voor een toename van de administratie en boekhouding. Marijke Mul: “We hebben besloten een automatiseringsslag te maken die onder meer de doorvoer naar onze boekhouding vergemakkelijkt. Onze voormalige automatiseringspartij kon niet meegaan met de veranderingen. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een andere leverancier. Een van de harde eisen was een gekoppelde boekhouding. We hebben regelmatig contact met onze buren, Kookwinkel Bijde Heren in de Gierstraat in Haarlem, die reeds lange tijd werken met het Vendit Systeem. Na een kijkje te hebben genomen hebben we binnen een zeer korte periode besloten ook over te stappen naar het systeem van Vendit.”

“Binnen anderhalve maand zijn we overgegaan. Met inzet en motivatie kom je een heel eind. Uiteindelijk is het grootste omslagpunt een andere manier van denken aannemen. De eerste paar weken is het lastig, want gewoontes zijn toch moeilijk los te laten. Maar de nieuwe manier van werken is nu al een ongelofelijk positieve verandering.”

Samenwerking boekhoudpakket Twinfield en Vendit

“We zijn niet alleen overgestapt naar een ander automatiseringspakket. We hebben ook een nieuwe accountant en een andere variant van het boekhoudpakket van Twinfield. Een flinke kluif al met al. Wat ik echt super vind in de omzetting naar Twinfield en Vendit is dat de koppeling en efficiënte samenwerking ons zoveel verlichting geeft. In één oogopslag overzie ik alles in mijn boekhouding. Het heeft tijd gekost, dat zeker. We hebben een groot aantal grootboeknummers en het feit dat we geen vast assortiment hebben maakt het ook niet eenvoudig. Maar het levert het op! We kunnen nu veel beter sturing geven aan alle facetten van het bedrijf. We hebben een zeer welwillend team en natuurljk was er gezonde spanning toen alles net was overgezet. Maar binnen twee weken was iedereen gewend en kwamen de voordelen duidelijk naar voren. De administratieve last is aanzienlijk verminderd, waardoor er meer aandacht kan worden besteed aan echt ondernemen!”

Over Marijke Mul

Marijke Mul (1976) is in 1995 afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven. Na vijf jaar bij een werkgever in dienst te zijn geweest, heeft Marijke in januari 2000 besloten geheel zelfstandig aan de slag te gaan. Nadat zij al anderhalf jaar lang haar klanten in haar eigen atelier aan huis ontving, is het atelier verplaatst naar Zwanenburg. Daar heeft zij veel bekendheid opgebouwd. Vanaf de zomer van 2007 heeft Marijke zich volledig gericht op haar winkel in Haarlem, die de deuren reeds opende in 2003.

In de Gierstraat, een sfeervolle typische Haarlemse winkelstraat met een uitstraling die perfect aansluit bij het gevoel dat Marijke wil overbrengen, heeft zij een winkel/atelier waar rust heerst en de mooiste sieraden worden vervaardigd en tentoongesteld staan.

Zij laat zien dat modern, tijdloos en bijzonder elkaar niet hoeven te bijten.

Adres Marijke Mul

Gierstraat 67
2011 GB Haarlem

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!