E-commerce / Webshop module

Het aanpassen van uw artikelinformatie (prijzen, nieuwe en uitlopende producten), voorraadmutaties en de orderverwerking is een constant proces. Door de e-commerce module in het Vendit Systeem kunt u dit proces eenvoudig beheersen. In het Vendit Systeem kunt u eenvoudig artikelen online beschikbaar maken op uw eigen webshop. Door de e-commerce module kunt u zelfs meerdere webshops vanuit één centraal systeem beheren. Bovendien kunt u per artikelkaart aangeven of u het betreffende product wel of niet wilt tonen (of vanaf welke datum) op uw webshop. Nadat u heeft aangegeven dat u een artikel op de webshop wilt tonen, wordt er automatisch door Vendit gecommuniceerd met uw webshop, waarna het product direct te bestellen is. Uiteraard heeft u ook diverse mogelijkheden om uw artikelen te voorzien van extra informatie. Zo kunt u eigen teksten (zowel een korte samenvatting als uitgebreide toelichting), specificaties (afmetingen, gewicht, kenmerken etc.), meerdere afbeeldingen en/of een (YouTube) film koppelen aan uw e-commerce product.

Maten en kleuren
Wanneer u artikelen verkoopt die verkrijgbaar zijn in verschillende maten en/of kleuren, kunt u deze eenvoudig koppelen in het Vendit Systeem, zodat deze als één artikel op de webshop getoond worden. Op de webshop kan de consument dan door middel van een pull-down-menu de gewenste maat/kleur selecteren. Eventueel kunt u per kleur een aparte afbeelding tonen, zodat de webshopbezoeker direct de juiste afbeelding bij de geselecteerde kleur ziet.

Wanneer een klant een bestelling plaatst op de webshop, wordt deze automatisch in het Vendit Systeem geregistreerd. Vendit maakt een nieuwe klantkaart aan (of werkt bestaande klantgegevens bij), maakt de klantorder aan, registreert de betaling (iDEAL, Creditcard, PayPal etc.) en zal direct de voorraad reserveren voor deze klantorder. Mocht het bestelde artikel niet op voorraad zijn, dan plaatst het Vendit Systeem het artikel automatisch op een lijst met “te bestellen artikelen”. Zo heeft u direct een overzicht van de producten die u moet bestellen voor uw webshop klanten. Zodra de bestelde producten worden binnen geboekt, geeft het Vendit Systeem een melding dat er goederen bijzitten voor een webshop bestelling. U ontvangt een reserveringsoverzicht, waarna er direct reserveringsetiketten worden afgedrukt, zodat de binnengekomen goederen duidelijk herkenbaar zijn als webshop bestellingen en apart gezet kunnen worden. Zodra de bestelling compleet is, kunt u deze eenvoudig vanuit het Vendit Systeem factureren en de factuur per mail (PDF) versturen naar uw klanten.

Koppeling met vervoerders
Vendit biedt de mogelijkheid om direct een zending aan te melden bij diverse vervoerders door een koppeling met Transsmart platform. Bij het Transsmart platform zijn inmiddels honderden verschillende vervoerders aangesloten waardoor u vanuit het Vendit Systeem zeer eenvoudig uw pakketzendingen kunt aanmelden en volgen door middel van het Track&Trace systeem.