Nieuw: Vendit met koppeling met Stockbase

Vendit heeft een koppeling vervaardigd met Stockbase, waardoor de Vendit webshop en het Vendit Point of Sale systeem direct inzage krijgt in de voorraad bij een leverancier. Op de webshop is hierdoor zowel de voorraad van de winkel(s), als ook de voorraad van de leveranciers inzichtelijk. Hierdoor kan de ondernemer een veel groter assortiment aanbieden op zijn webshop, dan wat hij zelf in de winkel(s) heeft liggen.

Stockbase is een online platform dat het voor leveranciers mogelijk maakt hun (vrije) voorraad en productafbeeldingen beschikbaar te stellen aan (instore) webshops van retailers. Het grote voordeel van Stockbase is dat retailers er hun online assortiment mee vergroten, waardoor ze nee-verkopen beperken en zodoende hun online conversie verhogen.

Vergroting van online assortiment

Via Stockbase stellen leveranciers in de mode- schoenen en sportbranche hun (vrije) voorraad en productafbeeldingen beschikbaar aan winkels, webshops en apps van retailers. Het grote voordeel voor winkeliers is dat ze dankzij Stockbase hun online assortiment aanzienlijk kunnen vergroten, zodat nee-verkopen tot minimum wordt beperkt en ze hun conversie verhogen. Dat ook leveranciers Stockbase zien zitten blijkt uit het feit dat nu al 200 merkdistributeurs zijn aangesloten.

Fotodistributie

Naast het delen van voorraden kunnen retailers ook gebruik maken van afbeeldingen welke beschikbaar worden gesteld door de merken. Via Stockbase is het mogelijk om deze productafbeeldingen automatisch te koppelen aan de (instore) webshop van een retailer. Hierdoor wordt veel tijdrovend werk bespaard en kan de retailer in ‘no-time’ een product presenteren op de webshop. Het aantal dagen verkoopkans wordt daarmee vergroot en nemen verkoopkansen aanzienlijk toe!

Digitale order

Nadat er een product is verkocht op een e-commerce kanaal van een retailer kan deze order direct worden afgeleverd in het ERP systeem van de leverancier. Hierdoor wordt het inkoopproces van de retailer geautomatiseerd, beschikt de leverancier eerder over de order waardoor de voorraden accuraat worden bijgewerkt en kan de order desgewenst via dropshipment direct naar de consument worden verstuurd.

Lost sales verminderen

Concreet helpt Stockbase retailers hun online assortiment te verdiepen en te verbreden, lost sales te verminderen, hun online conversie te verhogen en een toekomstbestendige omnichannel strategie te voeren. Leveranciers krijgen via Stockbase assistentie bij het breder wegzetten van hun collecties, het verhogen van hun omloopsnelheid, het samenwerken in plaats van concurreren en het vergroten van het zichtbaarheid van het merk. Stockbase is een onafhankelijk platform dat openstaat voor retailers en leveranciers die slimmer willen samenwerken en zo een beter rendement kunnen realiseren.

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!