Meer dan 100 jaar op dezelfde plek: Fa. Visser & Zn.

Meer dan 100 jaar op dezelfde plek: Fa. Visser & Zn.

Schildersbedrijf Fa. Visser & Zn. is een familiebedrijf waar vakkennis en veelzijdigheid voorop staat. Al meer dan 100 jaar zitten ze in hetzelfde pand aan de Dorpstraat in Waddinxveen. Het bedrijf is ontstaan door de behoefte aan schilderwerk van de lokale kleuren. Aangevuld met de verkoop van de bijbehorende specifieke potten verf.

Via een klein poortje kwam je bij de ingang van een nog kleiner winkeltje. De focus lag op het schildersbedrijf, de winkel was echt bijzaak. Dat is vandaag de dag anders, er is nu veel meer evenwicht. De winkel is met de jaren verder uitgebreid en ondertussen zeer goed te bereiken. In de winkel zijn uiteraard vele soorten verf te vinden, maar ook behang en raambekleding. Daarnaast blinkt het verkoopteam in de winkel, bestaande uit Anja, Marije, Karin en Jeannette, uit in het bieden van gepersonaliseerde adviezen.

Het volledige team van Fa. Visser & Zn.
Persoonlijke adviezen

Vendit sprak met Anja en Marije Visser. Marije: “We gaan ook echt op zoek naar wat de klant wil! We halen ze uit hun comfortzone. Dat is onze kracht. We combineren verf, behang en zelfs een gordijn om een totaal beeld te schetsen. We zijn een speciaalzaak en echt creatief in wat we doen.”

Familie business

Marije is alweer meer dan 10 jaar betrokken bij de zaak en werkt nauw samen met haar schoonfamilie. Haar man Christiaan, zwager Bob en schoonvader Johan zijn dag in dag uit bezig met schilderwerk. Sinds een paar jaar vult medewerker Marco het team aan. Ze zitten tot de komende zomerperiode helemaal vol gepland. Over een paar jaar zullen Christaan en Marije de familie business voortzetten, maar voorlopig zijn alle familieleden volop betrokken bij de zaak. Anja licht toe: “Stilstaan is achteruitgang is ons motto. We streven ernaar om continue te verbeteren en door te ontwikkelen. We verdiepen ons in de producten en in de markt, waardoor we echte kennis opbouwen en dit ook direct kunnen overdragen aan onze klanten.”

Automatiseren

Zo moesten ze nog wel een stap maken in de automatisering. Tot vorig jaar gaf de familie Visser nog dagelijks handgeschreven bonnetjes uit. Anja licht toe: “Wij willen over een paar jaar de zaak overdragen. Maar dat willen we op de juiste manier doen, zo voorbereid en compleet mogelijk. Daar hoort automatisering ook bij.”

Marije moet lachen en voegt toe: “Ik heb nog hard mijn best moeten doen om een automatiseringssysteem door te drukken. Ik ben administratief betrokken en ik weet dat automatisering veel overzichten en inzichten kan bieden. Nadat we bij een branchegenoot langs zijn geweest die gebruik maakte van het Vendit Systeem waren we eigenlijk gelijk enthousiast, een prachtig systeem wat goed bij onze business past. We zijn afgelopen jaar overgestapt en we zijn er 100% op vooruit gegaan. Natuurlijk  is het wennen, onze hele werkwijze is omgegooid, maar we werken nu vele malen sneller.”

Andere uitstraling

“Het smoelt ook zoveel beter. We geven nu professionele  facturen en bonnen mee. Dat is wel wat anders dan hiervoor. Zo schreven we soms op een drukke zaterdag zomaar 3 bonnetjes vol voor één klant. Dat is nu vele malen eenvoudiger geworden. Ook de samenwerking met Akzo Nobel biedt ons vele voordelen, zo hebben we snel en compleet alle producten in het systeem. Dat scheelt een hoop handwerk. ”