Alles onder één dak bij Penders Schoenen en Voetzorg

Hoeveel mensen zijn er niet die last van hun voeten hebben? Verkoopsters die dagen achtereen staan. Voet, heup, knie of rugklachten zijn vrij gewoon. Dit soort kleine problemen kunnen vaak eenvoudig worden opgelost wanneer er een goede diagnose van de ontstaansoorzaken wordt gedaan. Voor dit interview spreken we met Ineke de Bruin, retail manager bij Penders Schoenen. Zij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de drie Penders schoenenwinkels.

Twee benen

“Als je heel nuchter kijkt, staan we de hele dag op onze twee benen. Ze dragen ons. Veel mensen weten niet hoe belangrijk het is om goede schoenen te dragen. Terwijl dit de basis is van je houding en vaak ook de oorsprong van vele klachten. Woorden als ondersteuning, comfort en comfortabel worden vaak ontvangen met een nare bijsmaak. Eigenlijk heel gek, want bij de aankoop van een bed of stoel is dit heel gewoon, maar bij schoenen dekt het woord de lading niet of nauwelijks.” aldus Ineke de Bruin.

Damesteam

“Ik heb de schone taak om drie winkels te begeleiden en aan te sturen. Dit doe ik niet alleen, ik heb veel assistentie van iedereen op de werkvloer. Alle dames die voor Penders werken hebben veel passie voor het werk. Alle medewerkers zijn opgeleid en getraind door de podologen binnen Penders. De omschrijving schoenverkoopster is dan ook zeker niet op zijn plek. Het zijn adviseurs.”

Voetencheck

“Als je een schoen gaat kopen bij Penders worden er een aantal essentiële zaken in gang gezet waarbij onder anderen de omvang en lengte van de voet worden gemeten. Op basis van deze gegevens wordt er samen naar een passende schoen gezocht. Het is belangrijk dat de schoen de voet voldoende steun en ruimte geeft zodat je met zo min mogelijk klachten door het leven kan. Wanneer wij het probleem niet meteen kunnen achterhalen of oplossen, halen we er direct een podoloog of podotherapeut bij. Penders Schoenen werkt namelijk nauw samen met Penders Voetzorg. Penders Voetzorg heeft tien vestigingen in Zuid- en West Nederland. De steden Uden, Breda en Heythuysen zijn voorzien van een afdeling Penders Schoenen. Een unieke samenwerking die erg wordt gewaardeerd. Niet iedereen heeft een schoen op maat nodig, veelal kunnen klachten door middel van een aanpassing aan een bestaande schoen, of gebruik van een zool, al flink afnemen. Door middel van een complete voetencheck assisteren wij alle bezoekers met het vinden van de juiste schoenen en een perfect schoenadvies.”

Toekomst

“Deze combinatie is uniek, alles onder één dak. Om optimaal te kunnen bijdragen in de voetzorg is de schoenenwinkel een must. Natuurlijk willen we groeien, er zitten zeker meer locaties aan te komen. Belangrijk om de drempel voor bezoekers zo laag mogelijk te houden en met deze combinatie zit alles achter één deur. Zo komt ook het Vendit Systeem om de hoek kijken. Met drie filialen en binnenkort misschien wel meer, is onze voorraad en het beheer ervan van groot belang. Het systeem biedt ons een fantastische ondersteuning. Zo kunnen wij meer tijd besteden aan hetgeen waar het echt om gaat: goed advies!”