Arno IJsco verkoopt snel IJs met Vendit

Sinds december 2020 is de boerderijwinkel van Arno IJsco geopend in het pittoreske plaatsje Zundert. In de winkel is niet alleen IJs te verkrijgen, zoals de naam doet vermoeden, maar ook kaas, bier en worst. Allemaal van lokale ondernemers in de buurt.

Van kinds af aan is oprichter en eigenaar van Arno IJsco Arno Verschuuren aan het rondsjouwen op het melkveebedrijf van zijn ouders. Als echte Brabander heerst er een sterke voorliefde voor feestjes en sociale activiteiten. De vraag rees dan ook, hoe kan dit worden gecombineerd met een melkveebedrijf?

Zuivelverwerking

Arno Verschuuren licht dit toe: “Ik heb altijd gedacht dat ik boer zou worden, maar ik heb de kostprijs zien stijgen en stijgen en een boer telt zijn uren niet. Ik wilde niet alleen maar werken, ik ben een sociaal iemand en net als mijn ouders een echte ondernemer. Met mijn MBO diploma veehouderij op zak ben ik in 2009 begonnen als servicemonteur melkrobot’s. Daarnaast wilde ik wat betekenen voor het melkveebedrijf van mijn familie. Ik zocht iets in de zuivel verwerking wat te combineren was met mijn baan als monteur. Na informatie te hebben vergaard bij collega melkveehouders, diverse cursussen en diploma’s ijs bereiden is in 2019 mijn bedrijf Arno IJsco geboren! Het bleef al snel niet alleen bij het produceren van ijs, eind 2020 hebben we in het centrum onze boerderijwinkel geopend. De winkel draai ik samen met mijn vriendin Corella en een extra medewerkster. Naast de winkel heb ik een mooie ijskar. Deze is perfect voor evenementen en feesten. Zodra we weer kunnen ga ik er tegenaan! Dan ben ik geen koeienBOER maar een IJscoBOER!”

Arno IJsco Gebruikt Vendit in de winkel in Zundert

Van boer naar retailer

De ijs-productie is vanaf de boerderij gestart. Arno IJsco is in een zeer korte tijd van hobbyen naar een serieuze business gegroeid. Arno: “Nadat de boerderijwinkel geopend was, werd er al snel erg veel omzet gedraaid.. Dat had ik nooit durven hopen. Dit betekende wel dat ik de productie op moest hogen. Er moest tevens meer structuur komen in de manier van werken. Gelukkig kunnen we grote hoeveelheden tegelijk produceren waardoor we flink wat tijd kunnen besparen. We produceren nu in hoeveelheden van 90 liter per keer. Die we tijdens de eerste lockdown verkochten in halve liter bakken op onze boerderij. Wat betreft de structuur, dat bereiken we onder andere door het gebruik van het Vendit Systeem. Het staat niet alleen professioneel, maar het werkt ook nog eens erg handig. Zonder enige ervaring in de retail wereld ben ik vanaf het begin goed begeleid door het hele Vendit team. Zo kunnen we bij drukte in de winkel veel sneller en handiger onze producten verkopen! Daarnaast hebben we standaard samengestelde producten gedefinieerd waardoor we cadeauverpakkingen snel kunnen aanslaan. Aan het einde van de dag kan ik zeer overzichtelijk via het Vendit Dashboard zien wat de gedraaide omzet is van die dag. Omdat ik tevens 32 uur buiten de deur werk vind ik dit een ideale manier om het overzicht te behouden!”

Benieuwd naar Arno IJsco? Bekijk de website hier.