De Kniphal en stof.nl is groots in stoffen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

De Kniphal en stof.nl is groots in stoffen

[/vc_column_text][vc_column_text]

Al meer dan 40 jaar is de Kniphal een begrip in Amsterdam en omstreken. De huidige eigenaresse, Sharon van Vessem – Keller, is inmiddels de derde generatie van deze prachtige grote winkel gevestigd op de Albert Cuypstraat in hartje Amsterdam. De winkel heeft een zeer uiteenlopende klantenkring opgebouwd. Sommige mensen komen met een patroon op zoek naar de perfecte stof voor een jurk. Waar anderen met rollen tegelijk de deur uit lopen voor gordijnen van een groot kantoorpand.

De winkel van De Kniphal bestaat uit meer dan 700 m2 interieur-, gordijn- en modestoffen. Met meer dan 9.000 stoffen in de winkel én in de webshop is het een ingewikkelde business. Er gaan dagelijks uiteenlopende eenheden, coupons, zeer kleine stukjes of juist meters lang over de toonbank.

Vendit en De Kniphal - NIeuws Vendit Automatisering

Familie business

We vroegen Sharon hoe ze hier in is gerold: “Als klein kind was ik al betrokken bij de winkel, zo ging ik altijd met mijn vader op inkoop. Toch was het niet vanzelfsprekend dat ik in de voetsporen zou treden van mijn ouders. Samen met mijn zus heb ik nog een eigen collectie opgezet en jarenlang gereisd om het label te positioneren. Dit was succesvol maar toch trok settelen in Nederland mij meer. In 2011 heb ik officieel het stokje van mijn ouders overgenomen. Ik heb er geen moment spijt van! Het is een prachtig bedrijf. Toen en nu nog steeds.”

Voelen en ervaren in winkel en webshop

“Er is ondertussen het een en ander veranderd. Een nieuw team, een nieuw pand, een webshop en een nieuwe inrichting van de automatisering. De Kniphal focust op de omnichannel benadering. Alle artikelen zijn online op www.stof.nl én in de winkel verkrijgbaar. Online kun je monsters opvragen. Je ontvangt dan een pakketje met de gevraagde stukjes stof en bijbehorende prijzen per meter. Grotendeels zorgt dit voor eenzelfde ervaring. Voelen en ervaren is erg belangrijk, weet je niet precies wat je zoekt dan kan je het beste naar de winkel komen. Klanten die vaker bij ons kopen weten wat de kwaliteit is die we bieden. Als je weet wat voor stof je zoekt is online bestellen heel eenvoudig. Levering kan natuurlijk geregeld worden maar ophalen is ook een mogelijkheid. We hebben een apart distributiecentrum, van 700 m2, wat fungeert als pick-up point. Deze locatie is eenvoudiger te bereiken dan het filiaal in het hartje Amsterdam. De webshop is gekoppeld aan ons automatiseringssysteem waardoor we heel efficiënt de binnenkomende orders in de winkel kunnen oppakken. Bestaat de bestelling uit meerdere meters, dan verzorgt het pick-up point de voorbereiding.”

Gekozen voor het Vendit Systeem

“Een paar jaar geleden hebben we brand gehad in onze winkel op de Albert Cuyp. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar al mijn voorraden waren verdwenen. Bij wederopbouw hebben wij gekozen voor een nieuw automatiseringssysteem Vendit. Dit was het moment om alle stofrollen opnieuw te voorzien van barcode en prijs. De manier van werken is enigszins aangepast maar het werkt ontzettend makkelijk! Door de toegankelijke manier van werken en de vele functionaliteiten waren we vrij snel om. De webshop is tevens door Vendit gerealiseerd, de voorraden zijn allen aan elkaar gekoppeld. Ik heb echt het gevoel dat we met de huidige inrichting een voordeel hebben ten opzichte van onze concurrenten. Het personeel is veel efficiënter bezig, waardoor we veel meer tijd over houden voor onze klanten.”

www.kniphal.nl en www.stof.nl[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]