De Looff Speelgoed flexibel met Vendit

Doorzettingsvermogen en hard werken zijn de sleutels tot succes, maar wat er ook aan bijdraagt is inzien en acteren op ontwikkelingen van vandaag de dag. Matty en Hendrikjan de Looff, eigenaren van De Looff Speelgoed Huishoud en Kado aan de Dorpsstraat in Krabbendijke, blinken hier in uit.

Na jaren in de installatie business te hebben gezeten, besloten Matty en Hendrikjan 18 jaar geleden, in hun eigen pand direct naast het installatiebedrijf gelegen, een winkel in speelgoed- en huishoudelijke producten te starten. Waar speelgoed en huishoudelijke producten jaren als core business fungeerde, is dit ondertussen nog maar 40% van de hun succesvolle winkel.

Reageren op ontwikkelingen

Matty de Looff: “Als iemand mij vraagt onze winkel te beschrijven dan zeg ik altijd een V&D zonder roltrap. We zijn van alle markten thuis. We hebben een heel divers assortiment aan speelgoed, kantoorartikelen, huishoudelijke producten, cadeaus en sinds een aantal jaar ook een groot assortiment aan breiwol. Wat ontzettend leuk om te zien is, dat bij de keuze voor de breiwol ook de tijdschriften verkoop een flinke boost heeft gekregen. Daarnaast faciliteren wij diensten van PostNL en ING op deze locatie. Zo beheren we meer dan 1.000 rekeningen en verzenden en ontvangen we flinke aantallen pakketten.”

Hendrikjan de Looff: “Het is erg belangrijk om mee te gaan met de markt, je omgeving en je klanten. Er vindt continue verandering plaats, aan ons de eer om dit in het juiste formaat te gieten. Wij vinden het ontzettend leuk om te reageren op ontwikkelingen in de buurt. Zo staat rekenen en omgaan met geld regelmatig op de agenda van de basisscholen in de buurt. Wij hebben hierop ingespeeld door kleuterklassen in de winkel uit te nodigen en ze te laten zien hoe het allemaal werkt. Zo creëer je roering in het dorp en laat je op een positieve manier van je horen.”

Automatiseringssysteem

Matty vervolgt: “Door ons uiteenlopende aanbod is een goed automatiseringssysteem van groot belang. Zodoende werken wij sinds een aantal jaar met het systeem van Vendit. Na een demo was ons al snel duidelijk dat dit kassasysteem ons heel goed kon helpen met de flexibiliteit die wij nodig hebben. Wat vooral erg fijn werkt is de koppeling met onze tijdschriften. Iedere ochtend werkt het systeem de prijzen automatisch bij. Aangezien prijzen soms per week wisselen scheelt ons dit veel werk.”

De Looff huishoud, speelgoed en kado
Dorpsstraat 95-A
4413 CD Krabbendijke