De online zwemshop van Robsport in groeiversnelling

De kleurrijke shop van Robsport is gevestigd in het Geusseltbad Maastricht en in het Nationaal zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. Als officieel verkooppunt van de merken Arena en Speedo zijn hier zwemartikelen voor iedere zwemmer te vinden. Denk aan zwembrillen, training badkleding, teamkleding, wetsuits, wedstrijdpakken voor dames en heren. Daarnaast bieden ze twee diensten aan waaronder persoonlijke pas sessies en een reparatieservice in huis.

Roots van Robsport

Persoonlijk advies door Robsport en Vendit Systeem

De roots van Robsport liggen sinds 1987 bij het professioneel schaatsen. In 1999 is dit aanbod uitgebreid met het assortiment voor professionele zwemmers. Vorig jaar is er een grote beslissing genomen en heeft Robsport ervoor gekozen om de schaatswinkel in Geleen te sluiten en zich puur op de zwemsport te richten. Vroeger werkten ze met meer dan 20 crediteuren en sinds kort uitsluitend met de twee leveranciers Arena en Speedo. Deze keuze heeft ervoor gezorgd dat Robsport veel exclusievere producten aan haar klanten kan bieden.

Wedstrijdzwemmen is kostbaar

 

Wat veel mensen niet weten is dat zwemmen een vrij kostbare sport is. Het is niet een kwestie van even snel in het pashokje een leuk pak uitzoeken. Er komt veel meer bij kijken. Voor het competitiezwemmen hebben deelnemers een flink aantal artikelen nodig. Naast het feit het vaak een gevecht is om de pakken aan te krijgen, waarbij je moet denken aan 30 minuten voor de heren en 45 minuten voor de dames, heb je training-, team- en wedstrijdkleding nodig om maar iets te noemen. De pakken zijn flinterdun en door het gebruik 2x per dag 7 dagen in de week slijten ze ook nog eens vrij snel door het chloor. Robsport biedt klanten dan ook de ‘Perfect Fitting Experience’, dit is een persoonlijke pas sessie waar klanten speciaal worden opgemeten en worden voorzien van professioneel advies. De maten worden opgeslagen waardoor de aanschaf van een nieuwe set een stuk eenvoudiger verloopt.

 

Online verkoop

 

Foto Robsport Nieuwsbrief klein

Sabrine van der Steen, mede-eigenaar van Robsport, werkt al sinds jaar en dag met het bedrijf Vendit samen. Als een van de eerste in de branche hadden ze een online aanwezigheid die al snel leidde tot een webshop. Dit was veelal houtje-touwtje werk waardoor het tijd werd voor een nieuwe oplossing. Sinds 2017 werkt Robsport met de e-commerceoplossingen van Vendit waaronder nu ook de geheel nieuwe webshop : www.robsport.nl !

Sabrine licht toe: “Online aanwezigheid is voor ons zeer belangrijk, ook 10-20 jaar geleden al. We hebben jaren een webshop gehad die helaas door een missende voorraadkoppeling voor ons erg moeilijk te gebruiken was. We verkochten met regelmaat voorraad die er eigenlijk niet was. Ieder weekend gingen een paar jongens alle voorraad controleren om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Toen zag ik dat Vendit deze mogelijkheden wel kon bieden. Het balletje is al snel gaan rollen en in augustus 2017 waren we live met de webshop Vendit, volledig gekoppeld aan het gelijknamige kassasysteem. Afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met een update van de webshop waardoor hij nu volledig responsive is en voorzien van de nieuwste technieken.”

 

Online etalage

 

“We zijn absoluut snel aan het groeien nu. We willen graag dat klanten ons assortiment kunnen zien en dat ze precies weten wat ze willen hebben voordat ze naar onze winkel komen. Wij bieden bijvoorbeeld komend seizoen vier modellen die wij als enige bieden in de gehele Benelux. Wij gebruiken de webshop dan ook als online etalage voor nieuwe klanten en voor verkoop voor huidige klanten. Wij zorgen dat bij een eerste afspraak het lichaam volledig wordt gemeten waardoor de aankoop van bijvoorbeeld een wedstrijdpak heel makkelijk online kan worden voltooid.

Met de webshop die we nu hebben gemaakt kunnen we gelijk de stap maken naar het buitenland, hij is volledig in twee talen beschikbaar. Tevens zijn de afspraken met SendCloud, voor het verzenden van de pakketten, ook geregeld om verzending zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

 

Repairservice

“Een repairservice van wedstrijdpakken is vrij uniek. Mijn man Rob, tevens oprichter van Robsport, is jarenlang professioneel ijshockeyer geweest en heeft tijdens de switch naar de zwemsport een gerenommeerde reparatieafdeling opgezet. Dit is echt een craftsmanship van Rob waarbij we jaarlijks rond de 1.000-1.200 reparaties afhandelen. We zijn nu aan het kijken of we dit ook naar het buitenland kunnen uitbreiden. Hier is namelijk veel behoefte aan in onze branche.”

 

Samenwerking met Vendit

 

“Voor mij is Vendit het kloppende hart voor een bedrijf. Zo leg ik dit altijd uit aan onze medewerkers, het Vendit systeem is ons hart en dat moet goed zijn. De data die je erin stopt komt er aan de andere kant weer uit en daar baseer je je onderneming op. Met de juiste inspanning werkt dit fantastisch. Wij zouden ook echt niet anders meer willen, niet in onze winkel en niet op onze webshop!”

 

Robsport Vendit Winkels Maastricht en EIndhoven