Geen spanning en stress bij gedrag & voedings- adviescentrum DIO

Geen spanning en stress bij gedrag & voedingsadviescentrum DIO

De manier waarop honden getraind worden is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Gedrag & voedingsadviescentrum DIO, Door Inspanning Ontspanning, is ontstaan om eigenaren bewust te maken van hun manier van communiceren en wat het effect is van dit handelen op het gedrag van de hond. Doordat de eigenaar daadwerkelijk de inspanning levert om bewust bezig te zijn met het gedrag van de hond, leidt dit tot inzicht en het aanpassen van de communicatie. Dit zorgt tot ontspanning bij de hond, wat een zeer positief effect heeft op het gedrag van de hond.

Vendit ging langs bij Joyce Wever van gedrag & voedingsadviescentrum DIO in Drunen. Ze zijn recentelijk enthousiast Vendit gebruiker geworden, nadat zij wat onaangename ervaringen hadden gehad met een ander systeem. Vanaf het moment dat zij het Vendit Systeem in actie hadden gezien bij Drunens Ruiterhuis waren ze om!

Gelukkig zonder spanning en stress

Joyce Wever licht haar visie toe: “Een (honden)leven zonder spanning en stress. Daar sta ik voor. Dat is mijn levensdoel geworden. Ik heb mij jaren geleden de vraag gesteld: ‘Waar word ik nou echt gelukkig van?’ Het antwoord was eigenlijk vrij simpel. Van kleins af aan zijn paarden en honden mijn grote liefde. Zo heb ik mezelf omgeschoold als gedragsdeskundige dierenverzorging. In 2008 vond ik mijn passie in de opleiding ‘Holistisch hondengedragstherapeute en Holistisch hondentrainster’. Na deze afgerond te hebben en met een solide bedrijfsplan op zak durfde ik de stap te wagen en is DIO ontstaan. Wat startte als een kleine uitlaatservice, aangevuld met wat therapie, is een heuse onderneming geworden. Met vallen-en-opstaan en een eigenwijze instelling kan ik met trots achterom maar met name ook vooruit kijken!”

Groei

“We werken met 12 tot 14 kleinschalige leveranciers waarbij we geen concessie doen op kwaliteit en hebben sinds kort snacks van eigen merk. Ondertussen is DIO het adres voor natuurlijke rauwe vers voeding en snacks voor honden met maag-darmklachten, huidklachten, (voedsel)allergieën of intoleranties. Naast het verkopen van de voeding staat DIO voor haar gedragstherapie, cursussen en adviezen. Als de dierenarts geen oplossing meer heeft, bieden wij deze mogelijk wel.”

Automatiseringsslag

“Na een hobbelige start en veel persoonlijke aandacht ben ik me gaan verdiepen in het automatiseren van diverse processen. Mijn voornaamste doel was meer tijd vrij te maken om te kunnen besteden aan de klant, dat betekent dat ik de winkel moet kunnen overlaten aan mijn collega’s. Daarnaast wilde ik exact weten waar ons geld is, zodat ik me kan gaan focussen op ondernemen. Na wat research te hebben gedaan én het kassasysteem gezien te hebben bij een andere ondernemer in ons dorp hebben we gekozen voor het Vendit Systeem. Ik ben geen computerspecialist, maar met één druk op de knop wil ik alle belangrijke informatie zien. Met Vendit is dit mogelijk en heb ik direct inzicht in mijn marge en omzetcijfers. Zo heb ik de volledige controle!”