Gepassioneerd familiebedrijf ADC compleet met Vendit

In de afgelopen vijftig jaar is ADC Guntlisbergen (Antiques Design Centre) uitgegroeid tot een gerenommeerde meubel- en decoratie groothandel. Een gepassioneerd familiebedrijf waar de tweede en derde generatie nauw met elkaar samenwerkt. Al meer dan negentien jaar zit het bedrijf gevestigd op dezelfde locatie waar zakelijke klanten kunnen rondneuzen in een oppervlakte van meer dan 15.000m2.

ADC Guntlisbergen importeert haar producten uit Europa, het Midden- en Verre Oosten, waardoor het aanbod zeer gevarieerd is. De inkoop vindt plaats door Peter Guntlisbergen, in nauwe samenwerking met zijn vrouw en dochter. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor het unieke assortiment.
Het hechte team van ADC bestaat uit twaalf werkzame personen, waarvan zes familieleden, die elkaar zeer goed aanvullen. De werkzaamheden zijn zeer divers. Iedere week komt er een container met producten aan in de haven van Rotterdam. Ieder item wordt uitgepakt en uitgebreid bekeken voordat het een plek krijgt in de groothandel of webshop. Er kan altijd een product kapot gaan tijdens het verschepen, dit wordt direct in de werkplaats opgepakt om in-huis te repareren. Een kwart van het totale aanbod van ADC bestaat uit oude (antieke) artikelen. Met enige regelmaat worden elementen van een product hergebruikt en omgetoverd naar een nieuwe product. Ieder product is op deze manier uniek en enkel in de showroom van ADC verkrijgbaar.

Altijd van alles te doen

Kim Guntlisbergen licht toe: “Er is altijd van alles te doen bij ons op de zaak. Naast de cash and carry groothandel nemen wij ook projecten aan voor de nieuwe inrichting van cafés, restaurants of hotels. We werken tevens samen met interieurspecialisten waardoor we extra service kunnen leveren. Zo nam mijn vader laatst een uniek oud treintje uit een speeltuin mee naar de werkplaats. We hebben het spoor op de eerste verdieping aangelegd en aan het rijden gekregen. Nu duwen we nog, maar straks zal deze zelf kunnen rijden. Deze trein komt vast op een prachtige plek terecht bij één van onze klanten.”

Variabele collectie

“Soms komen er klanten binnen die alles direct willen inladen, dus de voorraad moet op voldoende peil blijven. Het voordeel is dat bijna alle producten na te bestellen zijn, dus we zijn erg flexibel. Daarnaast zijn onze meubelen ook verkrijgbaar in eigen kleuren en afmetingen. Deze diverse werkzaamheden zorgen voor veel administratie. Tot drie jaar geleden schreven we alle orders nog op orderbriefjes en moesten we de beschikbaarheid van producten nog handmatig in het magazijn controleren. Dit is sinds 2017 gelukkig niet meer het geval. Het Vendit Systeem is sinds die periode actief en dit scheelt een hoop kopzorgen. Voorraad is eenvoudig op te zoeken, kassabonnetjes of facturen rollen er zo uit en de financiële kas is op orde. Administratief scheelt dit een hoop werk. De verkooplijsten geven een goed beeld welke producten langer op voorraad liggen en welke de deur uit vliegen. De data die vrijkomt zorgt er direct voor dat we sturing hebben tijdens de inkoop. We hebben sinds de overstap ook een klantenpas geïntroduceerd. Door het scannen van de pas komt direct de bedrijfsnaam naar voren en dat is erg handig. Onze klanten hebben namelijk allemaal soortgelijke bedrijfsnamen waardoor dit soms voor fouten zorgde.”

E-commerce nu gekoppeld

“Sinds enkele jaren hebben wij een webshop voor onze zakelijke klanten. Door middel van een unieke inlog ziet de bezoeker de productprijzen. Sinds een jaar hebben we de webshop gekoppeld met het Vendit Systeem. Dit is de uitkomst van de eeuw. De voorraad klopt eindelijk! Voorheen miste we voorraad en moesten we vaak nee-verkopen. Ik weet zeker dat we flink wat omzet mis zijn gelopen. Maar dat is nu voorbij. We zien nu een stijgende lijn in de online verkopen. Toch weten we uit ervaring dat bepaalde producten online niet verkopen. Om die reden hebben we slechts 65% van ons assortiment online. Een volledig met de handgemaakte tafel of een vintage treinstel koop je toch het liefst nog in de fysieke winkel.”

Bekijk de website.

Menu