Groothandelsbedrijf Mobes: Niet zomaar een elektrische fiets

Het creatieve brein achter groothandelsbedrijf Mobes zit gevestigd in het midden van Amsterdam. De stoere uitstraling van het kantoor past goed bij het assortiment van Super73, de elektrische fietsen die Mobes aanbiedt. De Super73 is niet zomaar een elektrische fiets, de look heeft veel meer weg van een brommer. Met een stoere stuurkolom en brede banden. Op de plek waar bij een brommer de benzinetank zou zitten zit nu een eenzelfde formaat accu die een bereik heeft van 50-70 km.

Ontstaan

In de gemeente Amsterdam is de helmplicht dit jaar flink aangescherpt, waar er een flinke groei op het gebied van elektrische fietsen wordt gemeten. Deze ontwikkeling zag Mobes aankomen en in 2018 hebben drie ondernemers, Bas de Regt, Bob Verlaat en Govert van der Weijden, met een passie voor het veranderen van de huidige Nederlandse mobiliteitsmarkt de sprong gewaagd. Dit team heeft ondertussen al meer dan 10 jaar ervaring in de tweewielerbranche en ze waren klaar voor een nieuwe uitdaging. Zo zijn ze met Super73 in contact gekomen.

Super73 is een nieuw Amerikaans merk dat via het platform Kickstarter in zeer korte tijd groot is geworden. Het merk werd opgepakt door vele celebrities (waaronder Post Malone en Will Smith) en ook door Mobes. De eerste stap was een kleine order om de markt af te tasten. Met deze proefexemplaren hebben ze brand awareness gecreëerd door de fietsen als primair vervoersmiddel in Amsterdam te gebruiken. Door middel van voorverkoop was het bedrijf een feit. Binnen de kortste keren was de eerste volle container met 180 fietsen besteld. Mobes is ondertussen succesvol distributeur van het merk Super73 in Nederland.

Merk Super73 van Mobes

Govert van der Weijden licht toe: “Veel meer ouderen én jongeren gaan op pad met een elektrische fiets, maar wij vonden de bestaande fietsen oubollig. Onze generatie wil iets hippers. Wij hielden het Kickstarter project van Super73 vanaf moment één in de gaten en dit was de match waar we naar op zoek waren! De stijl, de mogelijkheden en de doorontwikkeling is van deze tijd. Zodoende hebben we in 2018 de groothandel Mobes opgestart, met als doel de mobiliteit te verbeteren voor iedereen die op zoek is naar innovatieve transportmiddelen.”

Automatisering

Govert: “Na de distributie van ons eerste product; de Super73, zal een reeks volgen van uiterst functionele mobiliteitsproducten die ontworpen zijn om vrijwel alle specifieke behoeften van de Nederlandse markt te vervullen. Bij het opzetten van deze groothandelstak zijn we op zoek gegaan naar een automatiseringspartij die ons hierin kon ondersteunen. Het Vendit Systeem geeft ons de juiste handvaten. We kunnen alle framenummers registreren en bij contactmomenten met onze dealers kunnen we de juiste informatie snel terugvinden. We leveren op de onderdelen aparte garantie dus het terugvinden van correcte artikelinformatie is essentieel. Alle reparaties melden we in het systeem aan. Deze kunnen we volgen en in de gaten houden. Terugkoppeling naar de dealers is hierin erg transparant. Daarnaast houden we onze voorraad tot op de puntjes bij waardoor we ten alle tijden goed overzicht hebben van de actuele status. Gelukkig zijn we af van de diverse Excel lijsten. Voor ons een ideaal systeem om mee te werken!”

Mobes

Langestraat 8hs
1015 AL Amsterdam

www.mobes.nl

Menu