Nieuws Innoventions in hartje Amsterdam werkt met Vendit

Cadeaus om te houden of om weg te geven, dat is de slogan van Nieuws Innoventions. Met drie winkels in Amsterdam en een overkoepelende webshop (www.AboutNow.nl) voorzien zij Nederland, en heel Europa, van alledaagse handige en onhandige zaken, popculture, ironie, design, nieuws.

Mega-ministores

Drie mega-ministores (By Popular Demand, Daskas en Nieuws Innoventions) waarin je bijna verdwaalt maar altijd iets vindt. Erno Schmidt, oprichter van de winkels zegt: “Zo’n 30 jaar geleden ben ik als ondernemer in spé samen met wat vrienden een design winkel gestart. Nieuws Innoventions in zijn ruwste vorm. Waar de collectie startte met design artikelen, veranderde dit met de jaren naar meer commercieel georiënteerde producten. Vandaag de dag bestaat het assortiment uit een uitgebreide collectie van cadeaus voor elke leeftijd en elke gelegenheid.”

Automatisering

“We hebben ondertussen drie winkels in Amsterdam en een aparte webshop. De grootste bottleneck was voor ons de stijgende (en lastig controlerende) voorraden. Zodoende hebben we gekozen voor de automatiseringsoplossingen van Vendit. Dankzij Vendit werken we een stuk efficiënter en zijn onze voorraden volledig in kaart gebracht. Met meer dan 5.000 producten is dit een flinke kluif geweest maar we weten nu de actuele voorraadstatus.”

Webshop

“Hoe vaak er bij ons al niet op aangedrongen was om onze collectie buiten Amsterdam beschikbaar te maken. Wij bieden een vrij uniek concept en zagen hier mogelijkheden. We wilden natuurlijk met onze tijd meegaan door online onze klanten te kunnen bedienen. Sinds een jaar is onze webshop live. Er zijn nu meer dan 2.000 producten online verkrijgbaar en we verversen het aanbod wekelijks. Nu de inrichting van de automatisering helemaal is afgerond zijn we continue bezig met het optimaliseren van de webshop. Hoe beter de begeleidende teksten zijn, aan de voor- en achterkant van de site, hoe beter we vindbaar zijn. Dat zien we terug in onze conversie ratio.”

Over Nieuws Innoventions

Bekende maar ook bijna geheime merken, van Moleskine tot Magnetic Poetry. Nieuws Innoventions haalt veel van ver en dat zie je (niet overal). Van speelgoed, keukengadgets tot (notitie-, kleur- en kook)boeken, van kauwgum tot horloges, klassieke zeep en sokken, maar altijd anders. Denk ‘Carpe the fuck out of this diem’ sokken, Andy Warhol zeep (15 minutes of foam), Bob Ross morfbekers, de ‘Change is good’ portemonnee, van Sigmund Freud action figure tot ‘Holy shit I love you’ theedoek. World Wide Wow, from Amsterdam, for you.