Kookwinkel de Gruijter Sliedrecht werkt met Vendit

De Gruijter is al jarenlang een begrip in Sliedrecht en omgeving. In eerste instantie vanwege Boekhandel De Gruijter, die alweer 44 jaar op het plein in Sliedrecht gevestigd zit, maar zeker ook door Kookwinkel De Gruijter. De kookwinkel zit alweer 12 jaar aan hetzelfde plein en er is een groot assortiment in koken & bakken en veel feestversiering te koop.

Tim van der Beek heeft in februari 2010 de kookwinkel gestart en is sinds december 2015 mede-eigenaar van beide winkels. Vendit ging langs bij Kookwinkel de Gruijter om te kijken hoe het gaat.

Ondernemersbloed

Tim licht toe: “Al meer dan 100 jaar zit het ondernemersbloed in de familie De Gruijter. Als klein jongetje stond ik al in de winkel van mijn ouders. Als je iets niet kunt vinden, dan moet je naar de Gruijter, wordt wel gezegd. Dat klopt, want we zijn net een mini warenhuis. In de boekhandel vind je een uitgebreide collectie op het gebied van boeken, tijdschriften, kantoor, hobby en speelgoed. Dit assortiment wordt momenteel flink onder de loep genomen aangezien we mee willen met de tijd en in willen spelen op de wensen van onze klanten. Bovendien willen we hier ook wat meer richting lifestyle, oftewel meer beleving bieden. Die beleving vind je al volop bij de kookwinkel. Hier is namelijk alles te vinden voor een feestje, zowel voor de hobby- als professionele kok! Daarnaast bieden wij ook slijpservice.”

Kookwinkel

“Ondertussen sta ik full time in de kookwinkel waar we 200 m2 volledig hebben benut met prachtige producten van meer dan 200 leveranciers.  We hebben ontzettend veel producten en afhankelijk van het seizoen komen er ook allerlei producten continue bij. Ik heb van mijn ouders geleerd niet de focus op één ding te leggen.”

Administratie

“We zijn een aantal jaar geleden gestart met een groepenkassa voor het afrekenen. Hier kwam veel handmatig werk bij kijken. Wij zijn afgelopen jaar overgestapt op het Vendit Systeem in combinatie met een e-commerce koppeling. Dit scheelt ons erg veel werk. Naast het feit dat we onze administratie met éen druk op de knop inzichtelijk hebben, staat het ook nog eens direct online op onze webshop (als we daarvoor kiezen). We zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met de webshop en wekelijks groeit het aantal online producten. Het is leuk om dingen uit te zoeken. Ik ben niet perse technisch onderlegd, maar het werkt allemaal erg prettig. Met een stabiele wekelijkse aanlevering van nieuwe producten blijven we ook lekker bezig!”

Bekijk de webshop hier: www.kookwinkeldegruijter.com