Krale schietsportzaak schiet raak met het Vendit Systeem

Krale is een sportzaak die groot geworden is in de schietsport en zich daarmee nationaal en internationaal als betrouwbaar adres op de kaart heeft gezet. Ondertussen zijn ook jachtartikelen en airsoft op gedegen wijze binnen de gelederen gesloten en is het Krale-portfolio met importeurschap van vele grote merken wederom flink uitgebreid.

Groei

Ondanks het feit dat Krale ondertussen een grote speler op de markt is geworden, met zowel de winkel als de meertalige webshop, is het gemoedelijke dorpse karakter van de wapenhandel behouden gebleven. De winkel is in 1900 opgezet door de familie Krale deze winkel was niet groter dan 100 m2. Afgelopen december zijn ze na jaren verhuisd naar een nieuw pand, gelegen in een industrieterrein in Staphorst. Leonard Krale, mede-eigenaar Krale: “De nieuwe winkel is een flinke verandering. Krale biedt, in de 1.400 m2 grote showroom, een breed assortiment aan bestaande uit olympische disciplines, recreatieve luchtwapens, vuurwapens, jachtwapens en ook airsoft. Tevens worden er aanvullende accessoires, optiek en kleding aangeboden. Het assortiment is sinds de nieuwe locatie flink uitgebreid.”

Registratieplicht

Krale heeft in 2018 hun nieuwe webshop gelanceerd, met veel potentie in de markt wilde Krale een zo groot mogelijk publiek aanspreken. Er moesten flink wat zaken gepersonaliseerd worden om de webshop werkbaar te maken. Maar dit gaat ondertussen geruisloos over in de winkel. Bijna 50% van de orders worden nu online voltooid.

Krale: “Wij ontvangen een reserveringsbevestiging in plaats van een directe order. Wij staan onder controle en leveren via duidelijke protocollen. Pas nadat deze protocollen doorlopen zijn is de order definitief en kan deze worden opgehaald in de winkel, uiteraard nadat er aan de legitimatieplicht is voldaan. Er gaat een heel proces voorafgaand aan de aankoop van een wapen. Bij de keuze voor een nieuw automatiseringssysteem was de registratie van alle stappen een belangrijk onderdeel. Zowel in de winkel alsook online. Nu we met Vendit werken, werken we veel efficiënter en houden we vrij veel tijd per week over. Er is voor ons in de werkwijze gigantisch veel veranderd. Misschien hebben we iets te veel hooi op onze vork genomen, een nieuw pand, van tien naar twintig medewerkers en ook nog de ingebruikname van een nieuw systeem. Maar juist door deze veranderingen werken we nu optimaal. Nu we tijd efficiënter kunnen inzetten zijn we continue bezig met het verbeteren van onze processen. Het is een flinke slag geweest die we hebben gemaakt, waardoor we nu kunnen focussen op het inzichtelijk maken van alle processen en protocollen.”

Veiligheid in de winkel

“In onze showroom hebben we twaalf verkooppunten voorzien van een tablet aangesloten op Vendit. Deze tablets liggen direct gelegen bij de accessoires. Op deze manier nemen we de tijd voor onze nieuwe klanten. De hele order kan direct op de plek waar het desbetreffende wapen hangt worden voorbereid en pas bij betaling verwijzen we de klant naar de hoofdkassa. Bij dit kassapunt hebben we een pin apparaat en een Toshiba betaalautomaat geïntegreerd in onze balie. Er gaat flink wat contant geld over onze toonbank, zonder dat het onze veiligheid aantast. Deze geïntegreerde betaalautomaat biedt een gesloten omgeving voor contant geld waardoor de veiligheid voor al het personeel en voor de klanten wordt gewaarborgd. De klant ziet het te betalen bedrag en kan hier het gewenste brief- en muntgeld indoen. De automaat kan ook wisselen (zowel briefjes als muntjes). Dit zorgt voor diverse voordelen; we voorkomen op deze manier fouten in de wisselgeldafhandeling, vals geld wordt direct gedetecteerd en het geld zit automatisch in een kluis. Daarnaast hoeven we aan het einde van de dag geen kas op te maken. Ideaal.”

Lees meer over Krale: www.krale.shop