MasterClass Automatisering bij Fontys Hogescholen

MasterClass Automatisering bij Fontys Hogescholen

Afgelopen week heeft Vendit een MasterClass met het onderwerp automatisering mogen geven op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Hiermee hebben meer dan 70 studenten, die deelnemen aan het OndernemersLAB bij Fontys, uitgebreide informatie gekregen over automatisering en de omni-channel aanpak in de retail. De sessie werd zeer goed ontvangen bij deze enthousiaste ondernemers in spe.

OndernemersLAB

Het OndernemersLAB staat voor het 3e jaar binnen de opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM). Ondernemende studenten gaan ideeën uitwerken, een (retail)bedrijf starten en volgens de lean start-up methode experimenteren in het OndernemersLAB, een inspirerende (retail)omgeving buiten de Fontys Campus in Eindhoven.

Opleiding

De opleiding Ondernemerschap & Retail Management (ORM) is wellicht beter bekend onder de oude naam Small Business & Retail Management (SB&RM). De naamsverandering, die dit jaar is doorgevoerd, weerspiegelt echter een veel verdergaande ontwikkeling die de opleiding doormaakt. De start van het OndernemersLAB is een goed voorbeeld van de ambitie om ondernemerschapsonderwijs, oftewel ‘learning by doing’ door ondernemerschap, diepgaand in de opleiding te integreren.

Fontys heeft een heldere maatschappelijke opdracht: inspirerend, uitdagend en hoogwaardig hoger beroepsonderwijs bieden én praktijkgericht onderzoek uitvoeren dat betekenisvol is voor de samenleving. Wij stellen studenten in staat hun talenten te ontdekken en zich optimaal en op eigen wijze te ontwikkelen tot startbekwame professionals. Professionals die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, bijdragen aan innovaties in hun werkveld en zich blijvend ontwikkelen. En we werken aan innovaties in het werkveld op thema’s die ertoe doen, in samenwerking met overheid, instellingen en bedrijven.