Ondernemende groothandel Essaco

Essaco is een facilitair en promotionele groothandel in bedrijfskleding in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan bedrijfs- en sportkleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, ladders, trappen en steigers. Met textiel als hun core business leveren zij als één van de weinige groothandels nog gepersonaliseerd handwerk. Ze hebben namelijk alle benodigde machines om textiel te personaliseren.

Verandering

Jeroen de Boed, eigenaar Essaco: “ Na jaren actief te zijn geweest in de evenementenbranche werd ik, ongetwijfeld net zoals vele andere, in de afgelopen periode uitgedaagd om wat anders te gaan doen. Het contact met de vorige eigenaar van Essaco was zeer goed en hij was toe aan iets anders. Zo was eind 2020 de groothandel van in- en verkoop van kleding inclusief één kleine transferpers mijn eigendom. Vanaf dat punt ging het eigenlijk erg snel.”

Snel schakelen en ondernemen

“Het jaar 2021 heb ik mijn eerste volledige jaar gedraaid en ik werd alleen maar enthousiaster. Ik zag zoveel mogelijkheden om de huidige business te verbeteren, zodoende heb ik al snel diverse veranderingen aangebracht. Als eerste heb ik mijn evenementenbedrijf definitief verkocht. Daarna kwam ik vrij snel in contact met een bedrijf die machines had waarmee ik stickers, reclameborden, spandoeken en allerlei textiel zou kunnen bedrukken. Dat was een perfecte aanvulling.

Tevens zullen we vanaf eind maart dit jaar een samenwerking met wasserij, reparatie en borduurstudio Textielservice Rijnmond opstarten. Deze grote stappen zorgen ervoor dat Essaco de volledige markt bedienen. Er zijn weinig bedrijven in Nederland die bedrukking kunnen leveren in huis en wij bieden nu eigenlijk alles!”

Rust en groei

“Vergeleken met de evenementen die ik altijd draaide, zorgt Essaco voor een hele andere manier van ondernemen. Er komt wel veel meer administratie bij kijken. Gelukkig maken we gebruik van het Vendit softwaresysteem. Dit systeem houdt alle artikelen inclusief bestelcodes, barcodes en leveranciersbestellingen centraal bij. We hebben ondertussen meer dan 50.000 artikelen en het Vendit Systeem is een erg belangrijk onderdeel van ons bedrijf! We werken samen met acht textiel leveranciers waar we direct uit voorraad kunnen bestellen. Dat werkt erg handig, want dan hoeven we zelf geen voorraden aan te houden. Zeker nu ons kantoorpand in Stellendam vol staat met diverse print, snij en persmachines!”

Online

“Sinds kort kunnen onze dealers terecht op onze nieuwe webshop. Wij hanteren standaard staffels voor onze dealers. Hoe meer je koopt hoe hoger de korting. De business to business inlogmodule van de Prestashop van Vendit zorgt ervoor dat iedere dealer zijn eigen prijzen direct inziet. Dat werkt erg handig. Tevens doen wij kleine wijzigingen binnen de webshop zelf. Dat is super fijn, want onze vorige webshop was veel te technisch voor ons. Soms wil je snel kunnen schakelen en dat kan met deze omgeving echt heel goed! Alle productinformatie kunnen we via het Vendit Systeem aanpassen, maar een nieuwe banner plaatsen kunnen we op deze manier ook zelf. Voor de toekomst willen we blijven uitbouwen en processen verbeteren. Hoe meer automatisch kan, hoe beter! Vendit is hierin een prettige partner waar we graag mee samenwerken.”

www.essaco.nl