Ook Gemini kringloopwinkel kiest voor Vendit!

Tot 2006-2008 hebben de twee eigenaren van Gemini als handhavers bij de politie gewerkt.  Beide wilden graag iets anders doen om de maatschappij nog meer te ondersteunen. Zo is Jos van Grinsven in 2011 Gemini gestart en echtgenote Esther volgde een paar jaar later. Het bedrijf Gemini is klein begonnen als woningontruimers, met een bij elkaar geplakte Fiat Ducato en een garage voor opslag van enkele artikelen. De bruikbare materialen die uit de woningen vrijkwamen werden doorgegeven aan organisaties die dak- en thuislozen op weg helpen.

Succesverhaal

Jos licht toe: “De opstart was een succes. Er kwamen zo ontzettend veel spullen beschikbaar welke we onmogelijk allemaal konden wegzetten bij lokale instanties. De core-business was het leeghalen van woningen, maar we wilden graag de spullen goed terecht laten komen. Zodoende werd de opslag groter en groter. Zonder ondernemersachtergrond besloten we onze eerste (overvolle) tweedehands meubelzaak te openen. Als aanvulling volgde meerdere winkeltjes voor de wat kleinere spulletjes, in en om Rosmalen, die bevoorraad en bemand werden. Een flinke onderneming! Gelukkig liepen we een aantal jaar geleden tegen dit enorme pand in Rosmalen aan. Met meer dan 2.000 m2 hebben we alle onderdelen onder één dak gebracht. We hebben ondertussen een gevestigde naam als woningontruimer, klusbedrijf en kringloopwinkel. We hebben voor meer dan 60 personen een werkplek gecreëerd en er rijden ondertussen alweer 7 Gemini bussen rond.”

Veel meer dan alleen een winkel

Gemini is dus niet alleen een kringloopwinkel maar veel meer. Met vier tot vijf woningontruimingen per week is er veel toevoer naar de winkel. Dit moet worden gecontroleerd, gecategoriseerd en worden geëtaleerd. De 60 personen die voor Gemini werken bestaan uit een 10 tal mensen in loondienst ,vrijwilligers, stagiaires, ex-gedetineerden en taakstraffers. Met jarenlange ervaring in de handhaving heeft Gemini een groot netwerk met onder andere reclassering, hulpverleners, bewindvoerders en penitentiaire inrichtingen. Als erkend leerbedrijf helpt Gemini vele mensen aan een kans in de arbeidsmarkt.

Belastingdienst

“De kringloopwinkel branche is een lastige opgave voor de Belastingdienst. Er is immers geen zicht op de inbreng van producten, geen voorraadbeheer (aangezien er van ieder product vaak maar één is) en prijzen worden vaak ter plekke bedongen. Door onze volumes werden we geadviseerd te automatiseren. Zodoende zijn we ons gaan verdiepen en hebben we vol overtuiging voor het kassasysteem van Vendit gekozen. Zonder dat we het wisten zien we zelf ook veel positieve effecten van de geautomatiseerde inrichting. Er zijn zaken zichtbaar geworden die we voorheen enkel konden gokken.  Met 21 omzetgroepen kunnen we de omzet naar m2 vertalen. Die omslagberekening is voor ons echt toegevoegde waarde. Met alleen al 300 m2 voorzien van kledingrekken is het interessant om te zien wat dit per vierkante meter oplevert en of uitbreiding een wijze keuze is. We hebben namelijk geen tekort aan producten die de winkel binnen komen.”

Jos vervolgt: “Ook de boekhouder is erg blij met de keuze voor automatisering. Het scheelt een hele hoop kasboeken doorspitten. Voor de kassa medewerkers is het iets meer werk dan voorheen, maar zo zijn kasverschillen wel weer veel duidelijker zichtbaar. Overall een erg prettig systeem om mee te werken in onze omgeving!”

Kijk voor meer informatie op www.kringloopgemini.nl