Pionier in nanocoating Dutch Proteq handelt met Vendit

Dutch Proteq produceert en importeert hoogwaardige nano coatings en levert deze zowel als groothandel als rechtstreeks aan de consument in Barendrecht. In deze showroom bevindt zich ook een Experience Center. Hier bieden ze resultaten van behandelde oppervlakten. Nanodeeltjes hechten zich namelijk aan een oppervlak, waardoor andere stoffen hierop geen grip meer krijgen. Er vormt zich een ultradunne, glasachtige laag, die een extreme houdbaarheid garandeert. Het behandelde oppervlak wordt hierdoor niet meer vatbaar voor vocht, vervuiling, veroudering en verkleuring. Dit is duidelijk zichtbaar op de samples.

Nanocoating

Nanocoating klinkt als een wondermiddel. Bob Roeters, mede-eigenaar van Dutch Proteq licht toe: “Nano is sinds enkele jaren beschikbaar en het werkt inderdaad wonderlijk. Maar met nieuwe producten als dit blijft ‘zien is geloven’ van toepassing. Zodra onze klanten met deze technologie in aanraking komen willen ze niet anders. We hebben een proefsetje gelanceerd om nieuwe gebruikers te enthousiasmeren. Het daadwerkelijk ondervinden werkt toch altijd het beste! Voor een groot aantal dagelijkse problemen bieden de coatings de juiste en vooral lange termijn oplossingen.”

Roeters: “Na jaren gewerkt te hebben bij een verfgroothandel en daarvoor bij een behang- en schilderbedrijf heb ik, gezamenlijk met mijn compagnon Mark Moerman, Dutch Proteq opgestart. Door onze kennis en het krachtige netwerk in die branche is het huidige assortiment ontstaan, bestaande uit nanocoatings in combinatie met veel verfgerelateerde producten. Eind vorig jaar hebben we de vestiging in Barendrecht ingericht en voorzien van het Experience Center. Door een beperkte houdbaarheid van de nano producten houden wij een beperkte voorraad aan en hebben wij met een 180 m2 showroom en opslag voldoende ruimte om onze klanten te bedienen.”

Automatisering

“Tegelijkertijd hebben we gekozen voor de automatisering van Vendit. Sinds februari jl. werken we met Vendit. We wilden het gehele assortiment in het systeem hebben zodat we artikelbestanden, verpakkingseenheden en onder andere kleurnummers kunnen registreren. Met deze software inrichting zijn we in staat om automatisch bestellingen te genereren. Ik weet nu precies wat mijn omzet per dag, week of maand is. Het is erg prettig om te weten wat je die dag hebt gedaan. Het systeem van Vendit biedt mij die inzichten.”

“Klanten kunnen naast nanocoating ook basisverf, binnenlak, buitenlak en muurverf aanschaffen. We hebben een eigen kleurmenger om de gewenste kleuren te mengen. Gemengde kleuren registreren we in het systeem onder de klantgegevens. Bij een toekomstig bezoek hebben we alle gegevens met één druk op de knop teruggevonden. Daar word ik blij van!”

Dutch Proteq
Van ‘t Hoffstraat 37 Barendrecht
www.dutchproteq.nl

Menu