Schilders groothandel TSM Coatings succesvol door hoge servicegraad

Schilders groothandel TSM Coatings succesvol door hoge servicegraad

Schilders groothandel TSM Coatings biedt professionele schilders verf, non-paint en bijpassende industriële producten tegen scherpe prijzen. Met leveranciers als Boonstoppel, einzA, Drost Coatings, Relius, Tollens / Flamant, Vista, Remmers, Mathijs-Rustoleum bieden ze schildersbedrijven in de regio een krachtig assortiment.

Ontstaan groothandel

De naam TSM komt voort uit de drie voornamen van de originele oprichters, ondertussen alweer meer dan zeven jaar geleden. In juni 2015 is het bedrijf opgestart en ondertussen is TSM Coatings met de winkels te vinden aan de Turbinestraat en Papaverweg in Amsterdam.

Concurrentie verslaan in pittige markt

Schilders groothandel TSM Coatings zit gevestigd in Amsterdam West en Amsterdam Noord en wordt omringd door concullega’s die in dezelfde markt opereren. We spraken met Erik Heg, Commercieel Manager en Miranda Schirmann, Hoofd Binnendienst bij TSM Coatings.

“Hoe verslaan wij de concurrentie? Door meer naar klanten te luisteren ,service te verlenen en juist die extra stap te zetten! Zo bieden wij onder andere persoonlijk advies aan, zonder additionele kosten. Wij reizen met regelmaat het land af om locaties te bezoeken en schilders te voorzien van adviezen voor de komende projecten. Daarnaast bieden wij voor een aantal vaste klanten een opslagservice, zo kunnen ze voorraad op locatie laten staan en te allen tijde bereiken. We hebben veel op voorraad staan, daarnaast hebben we in samenwerking met onze grote leveranciers de volgende werkdag de voorraden aangevuld.”

“Eerlijk is eerlijk, de concurrentie is moordend, er zijn bijna 25 soortgelijke groothandels in de regio. Door te focussen op de opbouw van trouwe klanten staan wij sterk. We zijn actief op onze website en social. Daarnaast bellen we het liefst met onze klanten waarbij we focus leggen op advies en extra aandacht. We werken veel aan klantenbinding door scherpe acties, zo ontvangen wij ook schildersbedrijven uit onder andere Alphen a/d Rijn, Almere, Utrecht en Volendam.”

Sturen op data

“De prijzen stijgen om ons heen. Zo ook voor de grondstoffen voor de verf. Hoe donkerder de verf hoe meer pigment er nodig is, dus hoe duurder een gemengde pot is. Afgelopen periode zijn de prijzen met meer dan 20% gestegen. Dan is het heel fijn om te weten wat precies onze marges zijn. Dat konden we een paar jaar geleden echt niet weten, we misten die kritieke data. Dat hadden we niet tot onze beschikking met onze vorige leverancier. Die data waar we op kunnen sturen is voor ons juist zo belangrijk. In 2021 zijn we over gestapt naar het Vendit Systeem. Met dit groothandel systeem hebben wij directe inzage in al onze cijfers. Hierdoor kunnen we beslissingen nemen die er echt toe doen. Daarnaast is het Vendit Dashboard voor ons van groot toegevoegde waarde, hier sturen we dagelijks op. Het is een prettige ervaring om in de winkel een klant aan te maken, ik vul het KVK nummer in en dan verschijnt de informatie in één keer. Het overzicht en gemak wat het systeem ons biedt staat met pijl op nummer één.”