Servicegericht Ingenaaimachines scoort hoog

Wanneer je binnen komt in de 500 m2 grote naaimachine winkel van Ingenaaimachines krijg je direct een welkom gevoel. Bezoekers hebben in de ruim opgezette winkel, voorzien van een tiental zithoekjes, voldoende ruimte om bestaande en nieuwe modellen naai-, lock- en borduurmachines uit te proberen voor een mogelijke aanschaf.

Heinde en verre

Wanneer klanten van heinde en verre langs rijden om een bezoek te brengen aan deze winkel zegt dit eigenlijk genoeg. Met meer dan 35 jaar ervaring in de winkel van haar ouders en broer is eigenaresse Inge van Liempd een bekende in de markt. In 2019 heeft Inge de sprong gewaagd en zo haar gelijknamige winkel Ingenaaimachines in Eindhoven geopend. Geïnspireerd door de Apple winkels heeft Inge haar winkel opgezet met overzichtelijke tafels die de producten goed tot hun recht laat komen. De winkel daagt je uit om alle verschillende modellen een testritje te geven.

Lokaal en nationaal

Omringd door stoffenwinkels als Van der Heiden Stoffen en Harrie Bosch Modestoffen is er in Eindhoven een breed aanbod voor creatievelingen die zelf aan de slag willen. Ingenaaimachines is erkend dealer van de merken Bernina, Janome, Babylock, Benette en Brother. Door het brede aanbod en het tonen van modellen die direct getest kunnen worden komen klanten niet alleen uit de directe omgeving maar ook het noorden van het land, België en Duitsland. Dat had Inge met de start van haar winkel natuurlijk wel gehoopt, maar niet van durven dromen.

Inge van Liempd licht toe: “Waarom naai je? Niet omdat je die nieuwe broek zo hard nodig hebt! Het gebruik van de naaimachines moet dus een plezier zijn en door ze te testen trigger je klanten om wat nieuws te kopen. Mijn eigen zaak beginnen was de enige logische keuze en ik heb direct hoog ingezet. Na het bezichtigen van diverse locaties viel mijn oog al snel op dit fantastische pand aan de Geldropseweg in Eindhoven. We zijn begonnen met 318 m2 en afgelopen jaar hebben we het naastgelegen pand er ook bijgetrokken. Met dit pand hebben we de ruimte om meer dan 130 demo modellen beschikbaar te stellen aan onze klanten. En nieuws verspreidt zich snel. We verwelkomen steeds vaker klanten die aangeven meer dan 1,5 uur te hebben gereden voor een bezoek aan onze winkel. Geweldig toch!”

Hoge service bij Ingenaaimachines

Bundel zeven ‘naai-aholics’, één technische alleskunner en Ingenaaimachines is compleet. Het team van 8 creatievelingen zet enorm in op klanttevredenheid en zet service dus hoog in het vaandel. Inge: “Als naaister weet ik precies wat belangrijk is! Een kapotte machine moet bijvoorbeeld snel gemaakt worden, om die reden hebben wij een grote reparatieruimte waar machines veelal direct kunnen worden gemaakt. Als dit niet het geval is krijgt de klant een mooie machine mee om de tijd door te komen. Onderhoud is een groot deel van ons bestaansrecht. Klanten krijgen bij de aanschaf van een machine 3 jaar garantie en in die periode bieden we ook onderhoudsbeurten aan, die we in huis uitvoeren. Om enigszins overzicht te houden waren we op zoek naar een goed werkend systeem. Registraties van zowel nieuwe machines alsook van reparaties verwerken wij sinds 2021 in het Vendit Systeem.”

Kassasoftware Vendit Systeem

“Naast het registreren van reparaties gebruiken we de kassasoftware van Vendit ook voor het registreren van nieuwe klanten, verkoop van producten en bestellingen. We hebben meer dan 4.000 producten in het systeem staan. Daarnaast gaat het Vendit Systeem goed met Exact Online. Deze koppeling scheelt ons veel administratief werk en is de data zeer toegankelijk geworden. Daarnaast zijn we momenteel druk bezig met onze webshop. Door middel van een koppeling met Vendit staat deze data klaar voor gebruik in Woocommerce. Momenteel zijn we nog druk met het aanvullen van informatie waardoor een klant online volledig geïnformeerd wordt. Dat kost wat tijd, maar in juni zullen hoogstwaarschijnlijk vele producten online te bestellen zijn. Het is voor ons belangrijk een compleet aanbod te hebben zowel online als offline.”

Workshops en trainingen

Ingenaaimachines heeft de afgelopen maanden flink ontwikkeld in haar aanbod online trainingen, workshops en naailessen. Benieuwd naar het aanbod? Bekijk de mogelijkheden op www.ingenaaimachines.nl. De winkel en trainingsruimte is een bezoek zeker waard.

Ingenaaimachines team