Stukadoorsgroothandel Punt heeft nauw contact met klanten

Twee jaar geleden heeft Jelle Punt de sprong gewaagd. Na meer dan 9 jaar te hebben gewerkt in de stuc- en verfgroothandel branche heeft Jelle stukadoorsgroothandel Punt opgericht.

Gunfactor

Een spannende keuze waar de groei van het bedrijf in de eerste maanden vooral floreerde door het gunnen van orders. Naarmate de maanden verstreken spraken steeds meer aannemers, stukadoors en bouwbedrijven hun vertrouwen uit in de snelle en gerichte adviezen van Jelle Punt bij het gelijknamige bedrijf Punt. De stukadoorsgroothandel levert een breed assortiment aan materialen en gereedschap voor wand- en plafondafwerking. Onder de klanten bevinden zich stukadoors, aannemers, schilders, klussers en ook een groep doe-het-zelvers. Er is ook een kleine groep van 5% van particuliere aard.

Ondernemer in hart en nieren

Jelle Punt is ondernemer in hart en nieren. Hij onderzoekt iedere mogelijkheid tot up-selling en test regelmatig producten die aanvullend zijn aan zijn assortiment. Zo heeft hij laatst een aparte productgroep ingekocht met gereedschappen die niet standaard in het stukadoorsassortiment zitten. Het merk Graphite werd hiervoor ingezet met producten als een handzaag, een rolmaat en een schroevendraaier. Mocht hij zijn winkel gaan uitbreiden dan weet hij ook al precies wat hij additioneel wil gaan aanbieden. Jelle: “Mocht er een blok vrijkomen dan sta ik vooraan in de rij. Ik heb een oogje laten vallen op het pand van mijn buurman, met een extra 200 m2 zou ik mijn assortiment kunnen uitbreiden. Ik wil dan vooral focussen op kwalitatieve tegelproducten met onder andere tegellijm, voegsel en de juiste gereedschappen.”

Verf

Sinds op de oprichting heeft Jelle een verfmengmachine staan die nagenoeg alle merken verf kan mengen. Sinds een half jaar heeft hierop een uitbreiding plaatsgevonden met de Brander verfmengmachine. “Sinds kort kan ik alle merken verf mengen in alle wenselijke kleuren. Er zijn geen beperkingen meer op dit vlak.”

Aan de lopende band

De vestiging is zo’n 300 m2 groot. Op dit oppervlakte is er voldoende vrije voorraad voor de klanten die aan de lopende band langs komen. Jelle: “Men komt op de bonnefooi langs wetende dat ik de juiste producten op voorraad heb. Ik houd nauw contact met mijn klanten om ze zo goed mogelijk van advies te voorzien. Direct vanaf de start van mijn bedrijf heb ik besloten met een solide kassasysteem te gaan werken die dit goed kan ondersteunen. Vendit was hierin de juiste partij. 99% van de klanten betalen op rekening en Vendit registreert dit zeer eenvoudig. Tevens is de koppeling met het boekhoudpakket Exact ingesteld waardoor mijn financiële administratie volledig automatisch en real-time wordt bijgewerkt. Voor mij levert dit gedurende het klantcontact, en bij het uitwerken van de facturen, veel tijdwinst op. Zodoende heb ik absoluut geen spijt van mijn keuze en zou ik eenieder in deze branche Vendit willen aanbevelen.”

Stukadoorsgroothandel Punt

Middelblok 144C
2831 BR Gouderak
www.stukadoorsgroothandelpunt.nl