Main Software 50 lijst van succesvolle Nederlandse software ondernemingen

Op 7 november 2019 vond onder grote belangstelling de prijsuitreiking van de achtste editie van de Main Software 50 plaats in de Harbour Club in Amsterdam.

De Main Software 50, de toonaangevende lijst van de 50 meest succesvolle Nederlandse software ondernemingen heeft ook dit jaar weer een record aantal deelnemers getrokken om gezamenlijk de sector in het zonnetje te zetten en verder onder de aandacht te brengen bij het grotere publiek.

De Nederlandse software sector blijft onverminderd en gezond doorgroeien, blijkt uit de key-statistics van de deelnemende bedrijven dit jaar.

Vendit is op deze lijst gestegen van plaats 46 naar plaats 33.

Benieuwd naar de volledige lijst? Bekijk hem hier. (Helaas niet meer beschikbaar)

De Nederlandse economie is op stoom. Verschillende factoren zorgen voor een economische groei van 3.2% in 2018 en 2.7% in 2019.

Een drijvende kracht achter deze groeicijfers is de Nederlandse software sector. In eind mei 2018 publiceerde ING haar bevindingen; Software is een groeisector, gedreven door cloud computing en digitalisering van de economie. In 2018 groeit de sector naar verwachting met 4.5% in volume. Vooral software en dienstverlening op het vlak van security groeit sterk. Het vinden van geschikt personeel remt de verdere expansie van de sector iets af. Vier op de tien ondernemers signaleert dit als belemmering.