Technische groothandel Hakog werkt met Vendit

Hakog, leverancier van beregening, water, loodgietersbenodigdheden en onder andere wateropvangsystemen, heeft haar deuren op 17 mei 2021 geopend aan de Vleenenck 4 in Nijkerk en het pand van ruim 200 m2 is niet te missen! Ze zitten op een hoek aan de rand van het centrum van Nijkerk.

Vendit is in de winkel geweest en sprak met Wim Kok, oprichter en eigenaar van Hakog.

Samenwerking

Hakog Home Vendit“De dichtstbijzijnde bouwmarkt zit een aantal kilometer verderop en wij bieden vrij veel PVC, elektra en waterleiding, schakelaars en kraancomputers. Dit zorgt ervoor dat we ook inloop hebben van de particulieren, dit is wel een kleine groep, want we werken primair met installateurs, aannemers en hoveniersbedrijven samen. Wij bieden de aanleg van gehele tuinplannen aan. In overleg met de klant regelen wij alles of zetten wij de benodigde producten klaar. Ondersteuning bieden we sowieso altijd, voor ons is de service echt heel belangrijk.”

Leveranciers

“We werken met zo’n zes leveranciers samen. Aangezien we nog maar een paar maanden open zijn, zijn we nog druk bezig te onderzoeken welke producten wel of niet in grote hoeveelheden in de schappen zouden moeten liggen. Gelukkig hebben we een zeer goede samenwerking met onze leveranciers waarmee we via een nachtvracht 100.000 artikelen op onze beschikking hebben. Voor het einde van de dag besteld, is de volgende dag om 07.00 uur geleverd. Daar kunnen we bijna niet tegenop met onze eigen voorraden. Uiteraard hebben wij een startinventaris, die we elke dag weer meer uitbreiden. Maar soms is het echt niet nodig om fysiek alle producten op de plank te hebben liggen. We hebben regelmatig contact met klanten die een aanlegplan vooraf bespreken waarbij er een specifieke bestelling in gang kan worden gezet. Hierbij kunnen we volle vakken vermijden en een klant heel specifiek adviseren.”

Vendit Systeem

Sinds de opening werkt Hakog met het Vendit Systeem. “Het Vendit Systeem is voor ons de ideale keuze aangezien wij een koppeling hebben met de artikeldata van Wildkamp. Deze data is zeer eenvoudig te importeren in het kassasysteem van Vendit. Tevens kunnen wij door middel van een Excel alle prijswijzigingen ééns per kwartaal correct en gemakkelijk doorvoeren. Al onze voorraad houden wij exact bij waardoor we precies weten wat we op voorraad hebben liggen! Mijn eigen ICT-er was echt dolblij dat alles in één dag was overgezet en dat alles tijdens de opening direct gesmeerd liep.”