Technische groothandel SummerRain over naar het Vendit Systeem

Technische groothandel SummerRain over naar het Vendit Systeem

SummerRain actief met Vendit SysteemSummerRain is in 1994 opgericht en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende groothandels op het gebied van beregening. De innovatie, ontwikkeling en productie van de beregeningssystemen vindt in volledig eigen beheer plaats.

Vanaf 2017 zijn Wim Kok en Bas van Gaalen de nieuwe eigenaren en sinds die tijd is er veel veranderd. De bestaande vestiging in Naarden is in het eerste jaar van een donkere loods omgetoverd naar een overzichtelijke technische groothandel. Naast het unieke beregeningssysteem, bestaande uit 57 productonderdelen, is het assortiment in korte tijd uitgebreid met aanvullende installatiematerialen en sanitair. Het assortiment is dusdanig uitgebreid dat loodgieters, hoveniers, dakdekkers, bouwbedrijven, installateurs maar ook particulieren terechtkunnen bij SummerRain.

Groei SummerRain

Aan de befaamde koffietafel in Ermelo spraken we met Wim Kok en Bas van Gaalen. Een duo wat elkaar al jaren kent vanuit een klant-leverancier relatie. Waar Bas jaren voor Wildkamp heeft gewerkt, is Wim hovenier in hart en nieren. SummerRain kwam ter sprake aan dezelfde koffietafel en binnen no-time hadden ze de eerste stap tot overname gezet. Wim Kok licht toe: “We hadden beide een duidelijke visie om het unieke systeem van SummerRain breder in de markt te zetten. Zodoende explodeerde het assortiment in zeer korte tijd. In Naarden staat een loods van 300 m2 en al snel kwamen we erachter dat we veel meer vierkante meters konden vullen.” Bas van Gaalen voegt toe: “Wildkamp Ermelo is een van de oudste filialen van Wildkamp. Vorig jaar kregen we de fantastische kans om deze vestiging van 1.500 m2, plus een groot buitenterrein, over te nemen en om te dopen naar een SummerRain locatie. Het is met recht een unieke situatie aangezien wij deel van het Wildkamp assortiment blijven verkopen en Wildkamp ook weer SummerRain producten bij ons inkoopt. Dit loopt alweer ruim één jaar en is een zeer succesvol concept.

Vlekkeloze samenwerking

Van Gaalen: “In twee jaar heeft er veel de revue gepasseerd, we hebben een flinke professionaliseringsslag gemaakt. Eind 2018 hebben we tevens de beslissing genomen om met het Vendit Systeem te werken. Op de bovenetage heeft achter de schermen het systeem geïnstalleerd gestaan. Alle klanthistorie, productinformatie en overige data uit het bestaande pakket is van te voren overgezet waardoor we vlekkeloos door konden werken. Het was een heuse uitdaging met meer dan 450.000 artikelen en 4.200 klantregels met diverse kortingsmatrixen. Het filiaal in Ermelo is uiteindelijk slechts één dag gesloten geweest. Op deze dag was er tevens Vendit personeel aanwezig waardoor de livegang erg soepel is verlopen. Het proces verliep exact zoals we het gehoopt hadden!”

E-commerce focus

Kok: “Naast de 1.800 vierkante meters in Naarden en Ermelo hebben we ook een nieuwe webshop. Voorheen was deze enkel consumenten gericht, maar samen met Vendit hebben we een nieuwe interactievere webshop gelanceerd. De focus ligt met name op de zakelijke inlogmogelijkheden. De grote hoeveelheid kortingsmatrixen die wij hanteren importeren wij in de webshop waardoor iedere zakelijke klant haar eigen prijzen te zien krijgt. Dit is een prachtige ontwikkeling. Voor ons blijft het lastig om als relatief kleine speler mee te gaan in het online geweld van de Wasco’s en Gardena’s. Door de samenwerking met Vendit kunnen we het online spel meespelen en kunnen we onze klanten binnenkort veel online gemak bieden!”

Bekijk de nieuwe webshop op www.summerrain.nl