Veel bijsturing door Anto beeld en geluid in Stolwijk

Al meer dan 20 jaar is Anto het adres voor merken als Philips, Loewe, Sony, LG, Samsung en Sonos. In de mooie winkel in Stolwijk staan de nieuwste televisies en geluidssystemen. Het pand waar Anto gevestigd zit heeft twee voordeuren, één voor Anto Elektra en één voor Anto beeld en geluid. Ze zijn verbonden door de naam en met een doorloop in de winkel, maar verder zijn het twee gescheiden winkels.

Precies zoals afgesproken

Sinds 2017 heeft Jaap de Vries een aparte identiteit gecreëerd: Anto beeld en geluid. Jaap bouwt zijn assortiment duidelijk anders op dan zijn collega’s: “Ik wil onderscheidend zijn en een wow-gevoel overbrengen aan al mijn bezoekers. Als ze in mijn winkel staan wil ik ze goed kunnen informeren. Niet met alle technische specificaties, maar waar het echt om gaat! Ons business model is service in én buiten de winkel.”

Anto beeld en geluid sterk lokaal

“Wij willen een lokale functie vervullen, de dichtstbijzijnde grote steden hebben ook bruingoed winkels maar daar moet je (betaald) parkeren en je door de stad maneuvreren. Een lokale ondernemer heeft al snel de perceptie dat hij duur is. Daar wil ik volledig tegenin gaan, ik houd de prijzen van mijn concurrenten nauw in de gaten. Iedere nacht worden mijn prijzen marktconform aangepast. Tevens loop ik dagelijks handmatig de prijzen door om nog scherpere aanbiedingen te kunnen maken. Met 850 unieke producten op de website is het een flink karwei, maar het loont! Sinds de start van mijn winkel ben ik aan de slag gegaan met het Vendit Systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat ik een sterke lokale functie kan vertegenwoordigen.”

Nooit meer iets vergeten te factureren

“Als we op pad zijn om bijvoorbeeld bij een klant de televisie te installeren betekent dit vaak dat dit gepaard gaat met de verkoop van een extra product zoals routers of bekabeling. Door de drukke agenda vergaten we nog wel eens het product door te factureren, het is soms sneller en gemakkelijker om iets weg te geven dan een factuur aan te passen. Sinds we met het automatiseringssysteem van Vendit werken is dit niet meer aan de orde. We vergeten de extra omzet niet meer te factureren. Met een druk op de knop wordt de factuur per e-mail aan de klant verzonden. Zo factureren wij precies wat is afgesproken en is geleverd.”

SMS is echt uniek vandaag de dag

“Tevens werken wij met de SMS functionaliteit, deze is echt uniek. Klanten zijn lang niet altijd telefonisch bereikbaar, een sms versturen zorgt voor een grote tijdsbesparing. Men ontvangt vandaag de dag nog maar weinig sms’jes, waardoor dit bericht extra opvalt. Als er een bestelling klaar staat, een reparatie voltooid is of als er nog een prijsopgave openstaat ontvangt de klant een nette sms die hen eraan herinnert.”

Webshop

Anto Jaap de Vries Vendit Referent

“Ik zat al jaren te spelen met de gedachte om een webshop te lanceren. Ik ben hier in het verleden ook zelf mee begonnen maar ik zag al snel dat dit erg veel tijd kostte en van veel informatiestromen voorzien moest worden. Deze informatie kon ik niet handmatig bijhouden. Zodoende zijn we dit jaar online gegaan met de webshop van Vendit. Dit is voor ons perfect om online bezoekers naar onze offline winkel te trekken. Hierdoor kunnen we focussen op de ultieme persoonlijke verkoop in de winkel. De webshop levert mij niet zozeer online bestellingen op, zoals je zou verwachten. Maar sinds we de webshop live hebben gezet hebben we gemiddeld 1.000-1.500 unieke bezoekers per dag. Eerlijk is eerlijk, die komen niet vanzelf. We zijn actief op social media en plaatsen regelmatig een video op ons YouTube kanaal. Deze acties zorgen voor prachtige pieken in de bezoekers aantallen. Dat is wat we willen, hoe meer bezoekers er van onze producten en prijzen op de hoogte zijn hoe meer bezoek we kunnen verwachten in de winkel. Het feit dat klanten in de online etalage al voorwerk kunnen doen zorgt voor veel meer rust in de winkel en tijdens de verkoop. Dat is precies wat ik wilde!”

Toekomst

We vroegen Jaap naar zijn ideale toekomst: “Ik ben nog jong en heb veel passie voor het werk. Voor de toekomst heb ik nog wel 1001 ideeën, wil je weten welke? Volg Anto beeld en geluid op social media.’’

www.antobeeldengeluid.nl