Verlichtingsspeciaalzaak en woonwinkel in één bij Aldor

Verlichtingsspeciaalzaak en woonwinkel in één bij Aldor

Aldor Verlichting is inmiddels 35 jaar gevestigd in het Noord-Hollandse Castricum. Eigenaar Sander Juffermans heeft 12,5 jaar geleden het stokje overgenomen van zijn vader Kees Juffermans, grondlegger van Aldor Verlichting.

Ambitie

Afgelopen jaren heeft Aldor Verlichting belangrijke veranderingen doorgevoerd. Zo is er de keuze gemaakt niet enkel verlichting te verkopen, maar ook bijpassende accessoires en meubels. Denk hierbij aan bijvoorbeeld side tables, salontafels, stoelen, wijnkasten, klokken, kussens en vazen.

Veranderingen

Sander Juffermans, eigenaar Aldor Verlichting, licht toe: “Met jaren ervaring in de elektrotechniek en de detailhandel heb ik een aantal jaar geleden besloten het bedrijf van mijn ouders over te nemen. Dit is gepaard gegaan met een aantal grote veranderingen. Niet alleen het assortiment heeft een nieuwe impuls gekregen, ook de inrichting van de logistieke en administratieve processen. Sinds afgelopen jaar werken wij met het systeem van Vendit. Dit zorgt ervoor dat wij, én onze boekhouder, veel tijd besparen. We hebben op deze manier vele malen meer data, waardoor we betere controle kunnen uitvoeren en precies weten wat we hebben staan.”

“In de woonbranche volgen trends elkaar razendsnel op. Wanneer een trend wordt aangekondigd zijn wij als winkelier alweer bijna te laat met het op orde hebben van het (nieuwe) assortiment. Met enige regelmaat bezoeken wij evenementen, zoals de Trendz beurs in Gorinchem, voor nieuwe inspiraties. Op deze beursvloer hebben wij voor het eerst kennis gemaakt met het Vendit Systeem. De snel opvolgende collecties maken inzicht voor ons des te belangrijker. Het systeem van Vendit biedt ons deze informatie.”

Extra service

“Met een steeds kleinere groep lampspeciaalzaken willen wij bij Aldor juist de service een steeds belangrijkere rol laten spelen. Met merken als Zuiver en Mastlight bieden we de consument hoogwaardige en kwalitatieve producten. Zodoende hebben we een extra service aan onze dienstverlening toegevoegd. We komen sinds een aantal jaar ook bij mensen thuis. Een beter advies van de aan te kleden ruimte kunnen we niet geven! Aangeschafte producten worden door ons gemonteerd en naar wens ook geplaatst. Dit zorgt voor een vaste terugkerende klantenkring die precies weten wat ze aan ons hebben.”

“LED is niet nieuw, toch merken we onwetendheid over de mogelijkheden. Om die reden hebben we een LED-scan gelanceerd. In de huidige showroom hangen zeer veel artikelen. Bijna te veel om allemaal op te nemen. Helaas komen producten dan niet helemaal tot zijn recht. Voor het komende jaar ligt de focus op het vinden van een grotere showroom waarbij onze voorraad beter geëtaleerd kan worden. Dit is geen gemakkelijke opgave, we zitten namelijk al vanaf de start van Aldor gevestigd in dit pand!”

Meer informatie over Aldor Verlichting is te vinden op:  www.aldorverlichting.nl