Vijftigjarig bestaan familiebedrijf Van den Burg Scooters

Vijftigjarig bestaan familiebedrijf Van den Burg Scooters

Van den Burg Scooters is al jaren één van de grootste leveranciers van scooters, bromfietsen en motorscooters in de regio Eindhoven. Ook voor sloten, helmen, onderdelen, accessoires en verzekeringen bent u hier aan het juiste adres. In de enorme showroom staat een ruim assortiment van vrijwel alle bekende merken zoals Aprilia, Derbi, SYM, Yamaha, Peugeot, Gilera, Tomos, Kymco, Bye Bike, Mash, Vespa en Piaggio.


Familiebedrijf

Van den Burg Scooters bestaat dit jaar alweer vijftig jaar en wordt gerund door de tweede generatie Van den Burg. Vendit ging langs en sprak met Erik van den Burg, die samen met zijn broer alweer meer dan vijfendertig jaar eigenaar is van dit familiebedrijf.

“Mijn vader is Van den Burg met enkel bromfietsen begonnen in een woonwijk in Eindhoven. Ondertussen is het alweer vijfentwintig jaar geleden dat wij zijn verhuisd naar de huidige locatie met een ruime 3.000 m2 oppervlakte. Ondertussen is het assortiment van Van den Burg gegroeid naar niet alleen bromfietsen maar ook snorscooters en motorfietsen.

Automatiseren

“Mijn vader had niets met automatiseren. Hij werkte in zijn uppie en had precies in zijn hoofd waar zich welke producten, en de hoeveelheid ervan, in zijn winkel bevonden. Nadat mijn broer en ik in de winkel waren getreden hebben wij een kijkje genomen bij fietsenwinkel Piet Hordijk in Rotterdam. Hoe hadden zij de winkel ingericht en pakken zij zaken aan? Zij werkten tevens met meerdere personen in de winkel en zo kwamen we erachter dat ze gebruik maakten van het Vendit Systeem. Via dit systeem hadden ze inzicht in de exacte voorraden met bijbehorende voorraadlocaties en bovendien konden ze daar ook nog eens prachtige prijskaartjes van uitdraaien. Met de toenmalige 286 vakkenkasten was dit voor ons een belangrijk verbeterpunt. Zodoende zijn wij niet al te lang daarna ook aan de slag gegaan met Vendit. Dat is ondertussen alweer ruim twintig jaar geleden. Ondertussen maken we alweer jaren gebruik van het Vendit Systeem wat we multifunctioneel inzetten in ons bedrijf.”

“Wij lopen ondertussen met acht man in de winkel en op dat soort momenten ben ik zo blij met de gemaakte keuze. Zelfs met drie man in de winkel en vijf in de werkplaats is het de afgelopen periode echt heel druk geweest, waardoor we onze handen vol hebben! Gelukkig registreren wij de voorraadlocaties op de etiketten en kunnen we op deze manier binnenkomende bestellingen en orders snel en eenvoudig verwerken. Met meer dan 10.000 artikelen in het magazijn werkt dit erg makkelijk en handig! Daarnaast registreren wij ook kentekens in het Vendit Systeem en kunnen wij verzekeringen direct afsluiten. De consument wordt steeds veeleisender en geduld is een spaarzame eigenschap, waar de doorloopsnelheid in de winkel steeds belangrijker is.”

Webshop

Van Den Burg heeft alweer sinds zeven jaar een webshop en sinds dit jaar is deze webshop direct gekoppeld aan het Vendit Systeem. “De webshop gebruiken wij met name als etalage. Service staat bij ons hoog op het lijstje, waardoor wij ons primair focussen op de lokale consumenten. Service kan je immers het beste geven vanuit de winkel! . Toch vinden wij het erg belangrijk om aan te tonen wat wij op voorraad hebben en welke modellen wij verkopen, zo creëer je veel interesse en traffic naar de winkel. Onderhoudsartikelen verzenden wij met alle liefde naar onze klant. Ook voor een reparatie komen wij de scooter, brommer of motor bij de klant ophalen en weer afleveren maar dat is wel lastiger te realiseren voor iemand die in het Noorden van het land zit terwijl wij gevestigd zitten in Eindhoven. Doordat wij onze voorraden goed op peil hebben ontvangen wij ook regelmatig grote bestellingen buiten de regio en dat is toch mooi meegenomen!”