Praktijkonderwijs met kassasysteem Vendit bij Fioretti

Het Fioretti College maakt tijdens de praktijklessen ‘Verkoop’ sinds kort gebruik van het kassasysteem van Vendit. De school heeft in een klaslokaal een winkelomgeving nagebootst waar leerlingen zich kunnen voorbereiden op een werkplek in de retail.

Het Fioretti College is een school voor Mavo, VMBO en Praktijkonderwijs in Veghel. Door het uitvoeren van projecten speelt de school in op de bereidheid van jongeren om zich persoonlijk in te zetten voor de samenleving. In het praktijkonderwijs van het Fioretti College kunnen leerlingen het vak ‘Verkoop’ volgen. Tijdens deze lessen leren de leerlingen met mensen om te gaan in een retail omgeving. Ze voeren onder andere verkoopgesprekken, verrichten kassawerkzaamheden en regelen de bestellingen die door de keuken voor het vak Koken besteld worden.

Verkoop

Mentor en docent verkoop Lidy Toelen geeft samen met een team van andere docenten het vak ‘Verkoop’. De lessen vinden plaats in een winkelomgeving, een klaslokaal volledig omgebouwd naar een supermarkt en kledingwinkel. De les ‘Verkoop’ duurt 100 minuten waar groepen van 5 tot 10 leerlingen gerichte opdrachten krijgen zoals: vakken vullen, spiegelen, prijskaartjes hangen of producten etaleren. Iedere leerling ontvangt een gerichte taak om te vervullen: caissière, vakkenvuller of manager.

Nieuw kassasysteem van Vendit

Lidy Toelen licht toe: “Voorheen gebruikten we oude kassa’s. Maar omdat wij leerlingen willen voorbereiden op een werkplek van vandaag de dag moest het realistischer zijn. Vandaar dat we rond zijn gaan kijken naar een nieuw kassasysteem. Het kassasysteem moest duidelijk zijn voor onze leerlingen, met een duidelijke structuur en veel toelichtende afbeeldingen. We hebben diverse demo’s gekregen en het systeem van Vendit kwam hierin het beste naar voren. Op basis van de verkoopfunctionaliteiten in het systeem hebben we een handleiding gemaakt met screenshots waarbij alle leerlingen nu precies weten wat ze moeten doen.”

Over Fioretti College

Het Fioretti College is een school voor mavo, vmbo en pro. In de bovenbouw (klas 3 en 4) heeft de leerling daarbij de keuze uit drie profielen: Economie, Techniek en Zorg & Welzijn. Het Fioretti College begeleidt haar leerlingen op drie manieren: begeleiding bij het leren, begeleiding bij het sociaal functioneren en begeleiding bij de loopbaan van de leerling. Natuurlijk lopen die drie vormen van begeleiding nogal eens door elkaar.

Door de leerlingen volop mogelijkheden te bieden, hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, ontplooien zij zichzelf steeds meer. Zo bereiden zij zich optimaal voor op vervolgonderwijs en/of kwalificeren zij zich voor toetreding tot de arbeidsmarkt. Ook leren zij zichzelf kennen en ontwikkelen zij zich tot zelfstandige en bewuste deelnemers in de maatschappij.

www.fioretticollege.nl

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!