Van Os Mode: “Meer efficiency met Systeem van Vendit”

Bij Van Os Mode in Amersfoort ontvingen klanten tot voor kort nog een authentiek handgeschreven bonnetje bij het afrekenen. Een automatiseringsslag kon niet uitblijven en dus stapte de herenmodezaak in maart over op het kassasysteem van Vendit.

Al bijna dertig jaar kun mannen bij Van Os Mode in Amersfoort terecht voor een mooie selectie hoogwaardige modemerken. Het assortiment is de afgelopen tien jaar steeds breder geworden. Waar de focus van oorsprong op nette kleding lag, biedt de modezaak nu ook een zeer ruime keuze aan casual kleding. “Het koopgedrag is veranderd. Mannen zijn zich de laatste jaren losser gaan kleden”, stelt bedrijfsleider Bas Janssen. “Met onze collectie spelen we op deze ontwikkelingen in. Als zelfstandige modezaak kunnen we snel schakelen. Dankzij het kleine vaste team ziet de klant altijd vertrouwde gezichten bij Van Os Mode. De winkel is ruim opgezet, de sfeer laagdrempelig. Veel mensen komen met regelmaat even langs voor een kop koffie en om gezellig een praatje te maken.”

Gevarieerde collectie

Van Os Mode staat voor kwaliteit en verrast met exclusieve, veelal Italiaanse merken. “Naast luxe jeansmerken als Sartoria Tramarossa en 7 For All Mankind verkopen we de razend populaire jassen van Parajumpers, Peuterey en sinds kort ook de stoere jacks van Napapijri. Een rage onder de schoolgaande jeugd”, vertelt Janssen. “Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor een mooi kostuum van bijvoorbeeld Hugo Boss. We bedienen een brede doelgroep: van tieners tot vijftigplussers en ook zakelijke klanten.” Service en gastvrijheid staan bij Van Os Mode hoog in het vaandel. Zo kunnen klanten hun aangekochte kledingstukken, met uitzondering van afgeprijsde artikelen, gratis laten vermaken.

Gebruiksvriendelijke kassa

De overgang van handgeschreven bonnen naar het geavanceerde kassasysteem van Vendit was na al die jaren een behoorlijke stap. Janssen: “Gelukkig is de lay-out eenvoudig en overzichtelijk met duidelijke afbeeldingen én volledig gepersonaliseerd, zodat er geen overbodige knoppen op zitten. Het grote voordeel is dat we nu werken met prijsstickers. Het Vendit Systeem is gekoppeld met de labelprinter. Vroeger werden onze prijskaartjes door een externe partij gedrukt. Nu hebben we alles bij de hand. Alle bedrijfsgegevens zoals statistieken, week- en maandoverzichten en grootboekjournaals zijn eenvoudig te genereren.”

Meer overzicht

Al met al is de workflow een stuk efficiënter geworden en is er meer overzicht. Samen met zijn collega volgde Bas Janssen een cursus in de Vendit Academy om zich het kassasysteem eigen te maken. “En mocht er toch een keer iets zijn, dan beschikt het bedrijf over een prettige helpdesk en vragen snel worden beantwoord.”

Zelfstandige retailer

De komende jaren hopen we ons bereik in Amersfoort en omstreken verder te vergroten: we zijn voortdurend op zoek naar mooie nieuwe merken, bezoeken beurzen, spreken medeondernemers – op die manier blijven we onszelf ontwikkelen als zelfstandige retailer.”

Langestraat 91 3811 AD Amersfoort
www.vanosherenmode.nl

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!