Wholesale Software

Wat is wholesale? Eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. Wholesale is een Engelse term voor groothandel, in tegenstelling tot retail wat staat voor de detailhandel. Een wholesaler verkoopt producten in grote hoeveelheden aan detailhandelaren. Bij de wholesaler gaat het om het samenstellen van een beperkt assortiment om het de detailhandel wat makkelijker te maken. Een groothandelsprijs weerspiegelt de kosten van een artikel wanneer het in bulk wordt verkocht aan grotere groepen of distributeurs, in tegenstelling tot de prijs die een consument zou kunnen krijgen.

Zo krachtig is het Vendit Enterprise Syteem

Vraag geheel vrijblijvend een online demo aan!

Wholesale software

Wholesale software: dat is de software te gebruiken voor de wholesale – de groothandel. Heeft u een groothandel, u bent op zoek naar wholesale software en wilt u direct zaken doen met de leverancier? Dus geen onnodige kosten voor een implementatie en externe consultants, maar direct aan tafel met de partij die ontwikkelt, levert én installeert? Dan bent u bij Vendit aan het juiste adres.

Wholesale Nederland

Er is een enorm aanbod van systemen en leveranciers. 
Vendit biedt u een softwareoplossing die zeer geschikt is voor wholesale!

Vendit wholesale software

Met het Vendit Systeem heeft u grip op uw voorraad. Alle voorraadmutaties zijn te herleiden. Alle inkopen, verkopen, reserveringen, doorleveringen en dervingen registreert het Vendit Systeem uitgebreid. Bovendien kunt u hier overzichtelijke rapportages van uitdraaien. Kortom: ons systeem ondersteunt u en geeft u inzicht in alle noodzakelijke processen. Dat bespaart u tijd en geld!

In het Vendit Systeem verwerkt u bovendien ook uw orders. Snel en eenvoudig registreert u uw klantbestellingen in de Vendit software. Door het genereren van een picklist voor het magazijn kan uw magazijn medewerker zeer efficiënt goederen verzamelen. Met één druk op de knop genereert u vervolgens de pak bonnen en factureert u de goederen. In de uitgebreide debiteuren administratie heeft u altijd inzicht in uw actuele debiteuren saldo. Zo kunt u direct betalingsherinneringen afdrukken en heeft u inzage in het betalingsgedrag van uw debiteuren.

Lotte en Gilian
Mineralengroothandel de Kubus

Zo spraken we bijvoorbeeld met Mineralengroothandel De Kubus: Zij zijn ondertussen een Erkend Leerbedrijf, hebben de showroom als cash-and-carry ingericht en is er een automatiseringsslag gemaakt. Filiaalmanagers Gilian en Lotte lichten toe:

“Als je bedenkt dat we een jaar geleden nog werkten met doordrukvelletjes voor bestellingen? Ook ontvingen we gedurende de hele dag en avond bestellingen via telefoon en whatsapp. De stapel met bestellingen, die ook af en toe nog slecht leesbaar waren, moesten we in de avonduren handmatig verwerken. Qua organisatie waren er dus zeker slagen te maken. In juli 2021 is het Vendit Systeem geïnstalleerd en dat is echt een verademing. We kunnen niet meer bedenken hoe we het zonder hebben kunnen stellen. Ook mijn vader is als een kind zo blij, de administratie en boekhouding is nu teruggebracht tot een vierde van het werk en zoveel overzichtelijker.”

Daarnaast bevat de Vendit wholesale software de volgende functies:

 • Voorraadbeheer / besteladvies / klantreserveringen
 • Facturatie op naam (contant, op rekening of pakbonnen)
 • Snelle registratie van klantorders met aanbetaling en (deel) facturatie
 • Offertes maken
 • Draadloos inventariseren/bestellen, verkopen, binnen boeken goederen
 • Directe marge inzage tijdens offerte- en verkooptraject (indien bevoegd)
 • Debiteurenbeheer / rekeningoverzichten
 • Directe-, periodieke facturatie, betaling aan kassa en/of via web
 • Duidelijke en overzichtelijk rapportages m.b.t. voorraad, aantallen, omzet en marges
 • Prijsafspraken en prijslijsten met klanten en klantgroepen
 • Voorraad en magazijn locatie registreren
 • Uitgebreide e-commerce mogelijkheden
 • Uitgebreide managementrapportages en statistieken
 • Koppeling met boekhoudpakketten, waaronder Exact en Twinfield

Interesse in het automatiseren van uw wholesale?

De vele functionaliteiten in het Vendit Systeem voor de groothandel zijn te uitgebreid om allemaal te beschrijven. Wilt u weten wat Vendit specifiek voor uw groothandel en/of winkel kan betekenen? Maak dan een afspraak via 010 – 442 44 20 of via sales@vendit.nl. Wij geven u dan geheel vrijblijvend een interactieve demonstratie van de flexibiliteit en vele mogelijkheden van het Vendit groothandel automatiseringssysteem.

Maak kennis met een deel van onze klanten