Wijnspeciaalzaak Terravin nu ook op het Vendit systeem

Terravin Vendit Systeem Automatisering VerskadeIn oktober 2016 heeft wijnspeciaalzaak & winebar Terravin haar deuren geopend in de Oude Chocoladefabriek van Verkade: De VersKade, Zaandam’s eerste foodhal. Hier is men welkom om te proeven en te beleven, een onweerstaanbare plek waar alles draait om eten, drinken en het is een plek om je dagelijkse boodschappen te doen. Naast wijn is er brood, groente, vlees, kaas, koffie en ijs te koop!

Ongeveer twaalf jaar geleden heeft Desiree Lookman, nu eigenaresse van Terravin, voor het eerst een wijncursus gevolgd. In de loop der jaren is deze hobby uitgegroeid tot de onderneming Terravin.

Desiree Lookman licht toe: “Destijds heb ik met een compagnon een bedrijf kunnen overnemen en een vliegende start kunnen maken. Na jaren aan de Zaan te hebben gezeten met een groothandel- en horeca gelegenheid heb ik eind vorig jaar gekozen om in te stappen in het VersKade concept. Dit ambachtelijke, mediterrane concept past heel erg goed bij mij en mijn visie. Ik heb inmiddels het grootste assortiment aan biologische wijnen in de Zaanstreek.

De locatie van de VersKade is niet zo ver verwijderd van mijn oude pand, maar veel meer in de loop! Mijn handelsactiviteiten zijn door de VersKade in zoverre veranderd, dat ik nu ook de consument kan bereiken en mijn doelgroep kan vergroten.”

Lookman vervolgt: “De focus van Terravin is sinds eind vorig jaar verschoven van pure groothandelsactiviteiten naar de retail waardoor er een behoefte ontstond naar een kassasysteem. De mogelijkheden van Vendit voor retail in combinatie met groothandel én horeca bieden mij een volledig pakket. Ik kan nu één glaasje wijn verkopen, per fles verkopen maar ook bestellingen plaatsen en facturen op rekening genereren. Daarnaast is mijn voorraadbeheer van groot belang, omdat ik slim moet omgaan met de vierkante meters die ik tot mijn beschikking heb. Het Vendit systeem biedt mij al deze functionaliteiten en het werkt heel eenvoudig.”

Koppeling Exact

Terravin maakt gebruik van het Exact boekhoudpakket. Vendit heeft een koppeling die ervoor zorgt dat de financiële administratie omtrent het kas- en verkoopboek volledig automatisch en real-time wordt bijgewerkt in Exact Online en andersom ook in het Vendit systeem. Met deze koppeling is de boekhouding voor Terravin een stuk inzichtelijker is geworden.

Over Terravin

Terravin is een Zaanse wijnleverancier met een winkel in De VersKade (Oude Chocoladefabriek) aan de Westzijde in Zaandam. Terravin werkt het liefst met kleinere domaines, bodega’s en wijnmakers die, boven alles, met heel veel passie een goed product willen maken. Alleen authentieke, goed gemaakte wijnen voornamelijk uit de traditionele wijnlanden zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Spanje worden geselecteerd. Hiertoe behoren wijnen die het terroir en geschiedenis van de streek reflecteren. Een wijn van vijf euro wordt met dezelfde visie geselecteerd als een duurdere wijn en dat maakt dat Terravin er is voor élke wijnliefhebber met een mooie fles wijn in elke prijscategorie.

Contact
De Verskade, Westzijde 174a
1506 EK Zaandam
tel: 075-7370242
Info@terravin.nl

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!