Zonovergoten VEMS 2023 in Aziatische sferen

Zonovergoten VEMS 2023 in Aziatische sferen

De traditionele VEMS Golfdag vond vandaag weer plaats op Golfclub De Scherpenbergh. Ruim 180 collega’s uit de fietsbranche konden genieten van een zonnige dag vol relaties, zoals traditioneel georganiseerd door Vendit, ENRA, Merida en Shimano.

De weergoden waren, zoals zo vaak het geval is, gunstig gestemd op de VEMS Golfdag. Het was de 14e keer dat dit evenement plaatsvond. De oorsprong ervan gaat terug naar een van de studiereizen naar Taiwan, waar tijdens een gesprek tussen mensen van Merida en ENRA dit idee ter sprake kwam. Tijdens die reis bleek ook Vendit geïnteresseerd te zijn in een gezamenlijk evenement, en zo vond de allereerste golfdag plaats in juni 2008 op golfclub De Scherpenbergh. Het was meteen een groot succes, waarbij het nuttige en het aangename gecombineerd werden. Enkele jaren later, in 2012, voegde ook Shimano zich als organisator bij het evenement. Vier totaal verschillende marktpartijen die elkaar versterken en jaarlijks dealers uitnodigen voor een leuke dag. NieuwsFiets.nu was weer media-partner van VEMS 2023.

Ondernemers die over een golfvaardigheidsbewijs beschikten, konden de grote 18-holesbaan betreden, terwijl er voor andere relaties altijd een alternatief programma werd verzorgd, in de vorm van een golfclinic en dit jaar is er vanuit de organisatie de mogelijkheid geboden om een GVB tijdens de VEMS golfdag te behalen. 11 personen hebben vandaag de eerste stap gezet richting het behalen van hun baanpermissie.

De drijvende kracht achter de golfdag is Judith Bouman, marketingmanager bij Vendit, die zich elk jaar vol enthousiasme op het evenement stort. “Het is nu de 10e keer dat ik het mag organiseren en net als vorig jaar hebben we wederom een ‘no show’ van 0%!” aldus Bouman. “Het is ontzettend gaaf dat we dit jaar 11 deelnemers voor hun GVB gaan. Tijdens VEMS Golfdag krijgen ze theorie en een stukje praktijk en dan kunnen ze bij een golfclub in de buurt het bewijs halen en volgend jaar meedoen met het toernooi.” Bouman en haar team hadden wederom geluk met het weer en hielden het de hele dag droog op het zonvergoten golf resort in Aziatische sferen. De deelnemende dealers genoten zichtbaar van het mooie weer en de gezellige en ontspannen sfeer.

Aziatische sferen met Sushi en Sake

Dit jaar stond de VEMS Golfdag in het teken van Azië, wat vooral terug te zien was omdat deelnemers terug van de baan verwelkomd werden met een Tsingtao (Aziatisch biertje) en Sake. Alle deelnemers kregen als geheel in thema een aziatische waaier mee naar huis als aandenken van deze succesvolle dag.

Traditiegetrouw in juni

Met deze 14e editie van de VEMS Golfdag is opnieuw bevestigd dat deze ludieke relatiedag in een behoefte voorziet. De organiserende bedrijven vinden het leuk en nuttig om te doen, en ondernemers komen graag. Het is gezellig, maar tussen de golfslagen door worden ook vaak actuele zaken uit de fietsbranche besproken. Traditiegetrouw vindt de dag plaats op de maandag na de pinksteren, en de organisatie zal binnenkort beginnen met de planning van de editie van 2024.

WWW.VEMSGOLF.NL