Laat licht voor je werken bij Hees Lights & Living

Laat licht voor je werken bij Hees Lights & Living

Als autoriteit op het gebied van verlichting wordt zij landelijk gevraagd bij het inrichten van hotelketens, het aanlichten van kerken en verlichten van winkels. ‘De uitdaging zit in het balanceren op het snijvlak tussen functioneel en design,’ zegt Chantal. Ze zit niet vast aan fabrikanten en gaat ook niet voor korte termijnwinsten. Hierdoor kan zij voor ieder budget een advies geven met als doel: “het moet goed voelen.” Verlichting brengt niet alleen een bepaalde sfeer, maar verhoogt de productiviteit en leefbaarheid van een ruimte en realiseert besparing op de energiekosten.

Van geen stroom naar LED

Als vierde generatie in de winkel in Echt heeft Chantal van haar ouders en grootouders de kennis met de paplepel ingegoten gekregen. Haar overgrootvader had de komst van elektriciteit meegemaakt in 1918. Hij was als eerste in het dorp opgeleid tot elektricien en had een praktijk aan huis. Dit groeide uit tot een winkel, totdat het huis te klein bleek en ze in 2003 naar de huidige A1 zichtlocatie, direct aan de A2 verhuisden. ‘Mijn familie heeft alles op het gebied van licht meegemaakt: van geen stroom tot LED.’ Hoewel rijk aan praktijkervaring, heeft Chantal toch een opleiding in lichtkunde afgerond. Dit was na haar skiavonturen op Olympisch niveau. Daarmee heeft zij geleerd om zich tot het uiterste in te zetten. Een verzoek om een lichtplan voor een verzamelplaats voor mensen met een visuele beperking was dan ook niet te hoog gegrepen voor Chantal.

Kwaliteit Hees

Zij vertelt: ‘Uitgaande dat het gemiddelde huishouden, in een leven, het interieur twee keer compleet wijzigt, is het wijs om voor kwaliteit te gaan. Kwaliteit heeft een prijs, net als de software van Vendit. Een standaard kassa is goedkoper, maar heeft minder functies. Mooi design blijft na tien jaar nog mooi. Bij een verbouwing of verhuizing zou licht bovenaan de lijst moeten staan en niet als sluitpost opgenomen moeten worden. De juiste verlichting is afhankelijk van kleuren in de kamer, reflectie, oppervlak, stijl en inrichting. Het is subjectief. Licht is het enige element in de architectuur dat een ruimte kan transformeren zonder dat er bouwkundige aanpassingen gedaan hoeven te worden. Met licht kun je een ruimte groter of juist kleiner laten lijken. Zo maken wij afgestemd op de behoeften van de klant een persoonlijk lichtplan, waarbij wij desgewenst ook voor de volledige montage zorgen.’ In de winkel van Chantal zie je een grote variëteit aan lampen en lichten op twee etages. Bovendien tref je er ook mooie accessoires, kussens en tapijten van o.a. Riverdale en Dome Deco aan. 1500m² pure inspiratie op het gebied van meubels Eric Kuster stijl, schilderijen, stijlvolle luxe woondecoratie en een uitgebreid assortiment Ledlampen.

Blog Hees

Chantal vervolgt: ‘Alles wordt LED. Vanaf 2016 mogen er geen gloeilampen meer geproduceerd worden. De uitfasering is enige tijd geleden al begonnen. De ontwikkelingen in LED gaan zo snel, dat het bijna niet bij te houden is.’ Zij houdt een blog bij met de laatste ontwikkelingen. Daarin staat een pleidooi met de titel: “LED goed op! Led maakt meer kapot dan u lief is.” Hierin pleit ze voor een keurmerk waarbij de vermelde specificaties op de verpakking van de fabrikant gecontroleerd worden. De fabrikanten kunnen van alles op de verpakking zetten, maar dit klopt meestal niet.

www.lightsandliving.nl
Dit artikel is opgenomen in het jubileum magazine voor het 30-jarige bestaan van Vendit. 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!