Voorraadbeheersysteem van Vendit

Elke ondernemer weet hoe belangrijk het hebben van inzicht in de voorraad is. Zonder voorraad is het dan ook onmogelijk om orders uit te leveren. Het voorraadbeheersysteem van Vendit vergemakkelijkt dit proces, zodat elke ondernemer zich op andere belangrijke activiteiten kan focussen. Op deze manier kunnen diverse vervelende scenario’s, zoals bijvoorbeeld het niet kloppen van de voorraad (negatieve voorraad) voorkomen worden.

Bij het kiezen van een juist voorraadbeheersysteem zien wij met regelmaat diverse vragen voorbij komen. Vooral de vraag of het aanschaffen van een voorraadbeheersysteem noodzakelijk is, is veelvoorkomend. Daarom hebben wij voor het gemak de voordelen van dit voorraadsysteem voor u op een rij gezet.

Wilt u in contact komen met een van onze medewerkers voor meer informatie? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op.

meer dan

10.000

gebruikers

Vendit is in meer dan

40

branches actief

We zijn al meer dan

35

jaar actief

Begin nu al vanaf

79

euro per maand

10 tips voorraad beheer

1. Houd uw voorraad realtime bij

Door de realtime koppeling van het automatiseringssysteem kunnen gegevens direct bijgewerkt worden en kan u de voorraad van uw winkel, filialen of webshop in de gaten houden.

2. Houd uw voorraad heel specifiek bij

Heeft u items in verschillende kleuren en maten? Zorg er dan voor dat u deze items heel specifiek beheerd. Hierdoor weet u altijd zeker dat u de juiste kleur en onder andere maat in huis heeft.

3. Slim inkopen door te kijken naar een min –max voorraad

Uw vaste collectie wilt u het liefst zo inkopen dat u voldoende voorraad heeft, maar niet dat u té veel voorraad heeft.

Daarom is het slim om een min – max voorraad te hanteren. Dit betekent dat u uitgaat van een minimale voorraad om toch nog een veiligheidsvoorraad in huis te hebben.

4. Let op de kosten van uw producten

Inkoop prijzen en verkoop prijzen zijn zeer relevant om uw marges te berekenen. Op basis van deze gegevens kunt u monitoren of de winst voor bepaalde producten interessant is.

5. Ga voor zekerheid en zorg voor een veiligheidsvoorraad

De veiligheidsvoorraad is de hoeveelheid voorraad die u nodig heeft om onzekerheden in de levering of aanvraag op te vangen.

6. Bekijk uw oude voorraad

Heeft u oude voorraad? Bedenk wat u hiermee doet. U kunt bijvoorbeeld ook de oude voorraad verkopen tegen inkoopprijs om de ‘schade’ te dekken en plek te maken voor een nieuwe voorraad.

7. Analyseer uw oudere verkoopdata

U wilt het liefste niet zonder voorraad zitten, maar u wilt ook niet te veel voorraad hebben. Daarom is het goed om uw oudere verkoopdata te analyseren kijkend naar bepaalde periodes.

8. Zorg ervoor dat u een duidelijke keuze maakt in voorraadbeheer methodes

Er zijn verschillende voorraadbeheer methodes voor het omgaan met uw voorraad; waaronder de LIFO of FIFO-methode.

Kies de methode die het meeste bij u en uw producten past en zorg dat u geen verschillende methodes door elkaar heen gebruikt.

9. Maak weloverwogen keuzes in uw voorraadbeheer

Welke keuze u ook maakt in uw voorraad beheer, het moet een goed doordachte keuze zijn.

Voorraad beheer is namelijk een essentieel onderdeel van uw bedrijfsstrategie.

10. Uitdraaien van uw dagverkoopbestellijst

Draai regelmatig uw dagverkoopbestellijst uit. Hiermee ziet u dat u op de goede weg bent. Want alle verkopen van de geselecteerd periode staan hierin, tevens de huidige voorraadstatus per filiaal en per product (groep).

Wat is een voorraadbeheersysteem?

Onder de term voorraad beheer wordt eigenlijk alles verstaan wat te maken heeft met het beheren van de goederenstromen binnen uw onderneming. Voorraad beheer heeft onder andere te maken met inzicht in de voorraad, de voorraadplanning en de planning voor de voorraadlocaties.

Om te weten of de overstap naar een voorraadbeheersysteem voor uw bedrijf relevant is hebben wij hieronder diverse voordelen van een voorraadbeheersysteem op een rij gezet.

Waarom een voorraadbeheer software aanschaffen?

1. Voordelen van een goed voorraadbeheersysteem

Middels een goed functionerend voorraadbeheersysteem is het bijna onmogelijk om te veel goederen te bestellen. Dit zorgt er voor dat er veel efficiënter wordt ingekocht en dus gewerkt. Zodoende kunnen de juiste prioriteiten gesteld worden en kan er een compleet assortiment worden aangeboden. En een fijne bijkomstigheid; de voorraadkosten worden hierdoor verminderd!

2. Voorraadbeheersysteem heeft een toegevoegde waarde voor uw bedrijf

Het gebruiken van een voorraadbeheersysteem kan diverse doelen hebben voor uw organisatie. Middels dit voorraadbeheersysteem verbetert u diverse processen en zullen er minder vaak voorraadverschillen voorkomen. Zo zijn producten niet meer snel ‘out-of-stock’ en hoeft u dus ook minder vaak ‘nee’ te verkopen aan uw klanten. Een win-win situatie, toch?

3. Handig bepalen van voorraadhoogten

Elke bedrijf heeft verschillende voorraadbehoeften, afhankelijk van o.a. de grootte en branche. Om de juiste keuze te maken in de voorraadbehoeften, en daarmee ook in het voorraadbeheersysteem, is het verstandig om met diverse afdelingen gezamenlijk de voorraadhoogte te bepalen.

4. Efficiënt werken middels voorraadbeheer software

Voorraadbeheer software kan in veel gevallen erg voordelig zijn. Zo kunt u middels een voorraadbeheersysteem handig gebruik maken van barcode registratie, het scannen van pickbonnen en het controleren en verplaatsen van de voorraad. Bij Vendit bieden wij dit standaard aan in onze winkelautomatiseringssystemen.

5. Hoge gebruiksvriendelijkheid

Ieder voorraadbeheersysteem werkt anders, wat soms even wennen is voor u als gebruiker. Bij Vendit hebben wij een gebruiksvriendelijk voorraadbeheersysteem ontwikkelt, wat wij graag aan u demonstreren. Middels deze demonstratie kunt u het voorraadsysteem doorlopen en aanvoelen. Wel zo prettig toch? Wanneer u vervolgens kiest voor een samenwerking met Vendit komen onze experts het systeem aan u uitleggen op locatie.

Maak kennis met een deel van onze klanten