Kids Conceptstore Little Wannahaves werkt met Vendit

Little Wannahaves is een conceptstore met de leukste merken voor stoere kinderen. In 2014 is het concept gestart met een assortiment van slechts 5 à 6 merken. Vandaag de dag heeft Little Wannahaves een assortiment gecombineerd van meer dan 100 merken. Een paar merken waar mee gestart is verkopen ze nog steeds, zoals de Franse sloffen van Collégien en de waterschoenen van Salt Water Sandals. Met de hand gemaakt houten speelgoed van het Duitse Grimm’s en speelgoed gemaakt van gerecycled plastic zoals Green Toys.

Ontstaan Little Wannahaves

Jasper Mandos, eigenaar Little Wannahaves, licht toe hoe hij terecht is gekomen in één van de leukste straatjes van Utrecht, de Zakkendragerssteeg: “Het idee voor Little Wannahaves is in 2013 ontstaan. Onze kinderen waren toen 3 en 5 jaar oud en we merkten dat we regelmatig items voor onze kinderen wilden hebben die we niet in Nederland konden vinden. Daar wilden we verandering in brengen! Begin 2014 lanceerde wij onze webshop vanaf onze zolderkamer. Producten hebben we geïmporteerd vanuit Amerika en Engeland. Het was een risico, maar dit liep al snel erg goed! In 2015 kregen we de kans om een pop-up winkel te openen in het hart van Utrecht. Met een flexibel contract hebben we de stap durven maken. Een fysieke winkel bleek zo ontzettend leuk te zijn. Dit was een kans voor ons om al onze artikelen te presenteren en onze klanten ook in het echt te ontmoeten.”

Duurzame producten Little Wannahaves

Jasper vervolgt: “Onze winkel is klein maar fijn. Onze belangrijkste motivatie is nog steeds het verzamelen van merken en items die wij zelf mooi vinden. Met onze 40m2 is er geen plekje onbenut gelaten zonder dat het vol overkomt. Alles wat wij in de winkel verkopen is met een gedachte, we hebben met name de focus op Europees geproduceerd, ecologisch en duurzaamheid. Alle producten in onze winkel vinden we te gek. Ik ben van mening dat als je zelf niet achter een product staat, je het ook niet goed kan verkopen. Ook al zijn onze kinderen inmiddels voor veel spullen uit onze eigen winkel te groot, wij vinden het nog steeds net zo leuk!”

Professionaliseringsslag

“We hebben rond de seizoensgebonden gelegenheden vaak veel drukte in de winkel, wat samengaat met enige stress. Vanaf het begin 2020 gebruik ik het Vendit Systeem en dit geeft de rust waar we naar op zoek waren. Er kan snel een kassabon worden meegegeven en als een product wordt teruggebracht kan ik retourpinnen. Onze webshop zit gekoppeld aan het systeem en bij een online of offline verkoop verdwijnt de voorraad automatisch. Ik beschik nu over een webshop die continu up-to-date is en op deze manier heb ik altijd actueel inzicht in mijn voorraad. Dat is toch ideaal!”

Kijk op: www.littlewannahaves.nl