Een prettige ondersteuning bij Villastrada dankzij Vendit

Een prettige ondersteuning bij Villastrada dankzij Vendit

Een gevoel van ons kent ons en volledige aandacht voor de klanten die de winkel bezoeken, dat is waar het om gaat bij Villastrada. Mede dankzij Vendit is daar genoeg tijd voor. Naar eigen zeggen is hij van een mannenwereld naar een vrouwenwereld gegaan. Hij werkte jarenlang in de autoverkoop, maar inmiddels is Hugo Peters al 6 jaar trotse eigenaar van schoenenwinkel Villastrada in Groesbeek. Van auto’s naar schoenen lijkt misschien een vreemde stap, maar de schoenenwereld is Hugo niet vreemd. Zijn moeder werkte jarenlang in een schoenenzaak in hetzelfde Gelderse dorpje en staat inmiddels naast haar zoon en schoondochter in de winkel.

Het was misschien een lastige periode om een schoenenwinkel te beginnen, volgens Hugo is het niet nadelig geweest. Juist doordat hij kritischer werd behandeld, leerde hij ook kritischer naar zichzelf te kijken en heeft zo een goede basis weten neer te zetten. “Als je het nu kunt, kun je het in goede tijden zeker.” De eigenaar vindt de verkoop van auto’s niet zo veel anders dan de verkoop van schoenen. Het gaat erom dat je ondernemen leuk vindt. “Verkopen is verkopen. Het enige verschil is dat de autoverkoop een veel langer proces is en je een andere klik met de klanten hebt. Hier is het contact korter, maar wel frequenter.”

Ons kent ons

Hugo wil graag het dorpsgevoel van ons kent ons behouden. Als het op aandacht voor klanten aankomt, heeft bij Villastrada de tijd dan ook stil gestaan. “We willen 1 klant helemaal helpen tot dat alles geregeld is en dan pas doorgaan naar de volgende.” Hoewel dat niet altijd lukt, werpt het wel zijn vruchten af. Villastrada heeft een grote groep vaste klanten, met name een wat ouder publiek van 30 plus dat wat meer te besteden heeft. Daar richt de collectie zich dan ook op. Hugo werkt vooral met een aantal vaste merken. “We hebben relatief weinig merken, maar wat er staat heeft wel een ruime collectie. Daardoor blijven we stabiel.”

De winkel mag misschien niet met elke schoenenhype meegaan en bij het oude blijven wat betreft aandacht voor klanten, Villastrada gaat verder gewoon mee met de tijd. Een half jaar geleden maakte Hugo de overstap naar het VMSII-kassasysteem van Vendit. “Hiervoor hadden we het goedkoopste systeem. Dat was puur afrekenen.” Met Vendit zette hij de stap van een kassa naar een winkelmanagementsysteem met geïntegreerde kassa en dat stelde niet teleur. “Je hebt een groot scherm, het systeem ziet er mooi en professioneel uit en het werkt goed. Ik vind het ook erg prettig dat je bij Vendit in één keer een volledige offerte krijgt. Je hoeft er niet van alles bij te kopen. Met de basisformule heb je al een compleet systeem waar je goed op kunt draaien.”

Prettige ondersteuning

Het Vendit Systeem beheert de dagelijkse processen en houdt je onder meer op de hoogte van de voorraad in je winkel, toont wie je klanten zijn en kan in één oogopslag laten zien welke artikelen populair zijn. Voor Hugo is het dan ook een goede ondersteuning bij de inkoop, nu hij duidelijk kan zien welke producten het wel en niet goed hebben gedaan. “Ik ben een boekwerk aan het aanleggen, waarin staat wat ik op welk tijdstip verkoop en in welke hoeveelheden. Op je eigen onderbuikgevoel kun je toch niet helemaal vertrouwen; je weet wel wat goed is, maar niet hoé goed het is. Nu kan ik het precies zien en dat is heel leuk.”

Wat Hugo betreft heeft het nieuwe systeem dan ook een direct effect op hemzelf en zijn werkzaamheden. Met zijn vakantie in het vooruitzicht biedt het hem iets meer rust. “Het grote voordeel is dat alles al in het systeem staat. Zodra er schoenen binnenkomen, kunnen wij deze direct binnenboeken en komen de etiketten eruit rollen.” Dat was bij zijn oude systeem wel anders. “Als er schoenen binnenkwamen stond ik alles zelf handmatig in te voeren, waarna ik het op voorraad zette. Dat was omslachtig, maar ik wilde het werk niet uit handen geven, omdat er toch snel fouten gemaakt kunnen worden.”

Door zijn samenwerking met Vendit wordt Hugo extra werk uit handen genomen en kan hij met een gerust hart op vakantie gaan. Hij kan zijn werk beter plannen en zo blijft er genoeg tijd over voor dat wat echt belangrijk is in Villastrada: aandacht voor de klanten.

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!