Marketplaces grijpen de macht

Marketplaces grijpen de macht

..maar marketplaces zijn nu nog niet in alle niches aanwezig. Voor veel bedrijven is dit daarom hét moment om zelf een marketplace te starten Om succesvol te zijn moet een marketplace duidelijke meerwaarde bieden aan zowel kopers als verkopers.

Met een eigen marketplace kunt u schaalbaarheid creëren, groeien in assortiment zonder inkooprisico en data en inzichten vergaren.

Daarnaast is er ook een defensieve reden voor een eigen marketplace te noemen: een ander kan namelijk vroeg of laat een marketplace starten en een deel van je klanten overnemen, waardoor u wordt gedwongen om op die marketplace te verkopen. Dan betaalt u commissie over omzet die u anders zou missen.

Wilt u uw bereik vergroten? Dat kan!

Vanuit Vendit kunt u rechtstreeks verkopen via marketplaces. U heeft dus niet perse een eigen webshop nodig om online actief te zijn. Vendit heeft een koppeling ontwikkeld waardoor u in uw eigen vertrouwde Vendit omgeving kan werken.

Hoe werkt het?

Bij het besluit een bepaald product op een marketplace te verkopen wordt automatisch alle informatie en voorraaddata meegegeven. Informatie staat op deze manier zeer snel online en fouten worden geminimaliseerd. Het is ingericht om zo efficiënt mogelijk te verkopen op één of meerdere van de marketplaces, waaronder bol.com, Amazon, Blokker, VidaXL en Fonq.

Voordelen

  • Ook zonder een eigen webshop kunt u uw producten aanbieden via marketplaces;
  • U kunt al vanaf één marketplace tot 1.000 producten starten;
  • Uitbreiden kan per marketplace en/of aantal gewenste artikelen (per 5.000 stuks);
  • De producten met alle relevante data en afbeeldingen worden vanuit het Vendit Systeem (Premium of Enterprise) op de betreffende marketplace(s) geplaatst;
  • De orders (klantgegevens, bestelling én betaling) worden automatisch in het Vendit Systeem geïmporteerd;
  • Indien u een account bij Sendcloud of Transsmart heeft, kunt u de zending vanuit Vendit direct aanmelden bij de vervoerder en verzend labels afdrukken.

Naast de Marketplace module heeft u ook een abonnement bij EffectConnect.nl nodig.

Vraag direct een prijsopgave aan.