De Drankenmarkt live met volledig gekoppelde Vendit webshop

De Drankenmarkt Webshop gemaakt door Vendit - Vendit B.V.De Drankenmarkt: slijterij, wijnhandel en groothandel in Roermond met een assortiment van ruim 3.000 artikelen en is zowel lokaal als online te vinden. In juli jongstleden is de nieuwe webshop van De Drankenmarkt in samenwerking met Vendit gelanceerd!

Erwin Vinck, eigenaar van De Drankenmarkt: “Na jarenlang als medewerker bij De Drankenmarkt te hebben gewerkt, heb ik in 2011 de zaak overgenomen. Daar komt een hoop bij kijken, zeker als je wilt blijven groeien. En één van die groeimogelijkheden was het online aanbieden van het assortiment. Online verkopen is voor De Drankenmarkt dan ook niet nieuw, want nadat ik in 2011 het bedrijf overnam, hebben we al snel een webshop gelanceerd. Die webshop was alleen niet gekoppeld aan de kassa en voorraad in de winkel, waardoor we echt alles met de hand moesten invoeren en bijhouden. Je webshop voldoet simpelweg niet meer aan de hoge verwachting die de hedendaagse consument heeft.

Dit was voor ons een duidelijk signaal dat we zaken moesten veranderen en dat we moesten professionaliseren op gebied van automatisering. In onze branche zijn diverse aanbieders van software actief, maar niemand leek een totaaloplossing te kunnen leveren. Totdat ik bij een collega-ondernemer ben gaan kijken naar het Vendit Systeem en dat heeft mijn ogen pas echt geopend.”

Vendit Systeem

Vinck: “Onze branche stelt nogal specifieke eisen aan een automatiseringssysteem. Denk bijvoorbeeld aan de verwerking van statiegeld, verschillende btw-percentages en uitgebreid voorraadbeheer op basis van flessen, kratten, dozen et cetera. Daarnaast is het voor De Drankenmarkt belangrijk om de groothandelsactiviteiten en zakelijke leveringen via het automatiseringssysteem af te kunnen handelen.

Het Vendit Systeem is een alles in één oplossing. We hebben nu één softwarepakket waarin we al onze activiteiten kunnen beheren. De kassa’s in de winkel draaien op Vendit, het voorraadbeheer wordt automatisch in Vendit gedaan, de groothandel en zakelijke leveringen en facturatie lopen via het Vendit Systeem en ook de nieuwe webshop wordt volledig gevoed en afgehandeld via Vendit. Alles en iedereen is sinds de overstap naar het Vendit Systeem up-to-date is en dat bespaart ons veel tijd. De uitgebreide rapportages, statistieken en dashboards geven een keur aan informatie over het hele bedrijf. Zaken als gemiddeld bonbedrag, gemiddeld aantal producten per transactie en aantallen, marges, korting en omzet op basis van productgroepen/leveranciers of merken geven soms verassende resultaten of erg confronterende feiten waarop je nu direct kunt bijsturen in je dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast is het Vendit Systeem gekoppeld aan onze Exact Online boekhouding, waardoor we nu ook besparen op onze accountantskosten en is onze financiële administratie voortaan dagelijks actueel.”

Webshop

“De nieuwe webshop is sinds juli online”, vervolgt Vinck. “In nauw overleg met het web-development team van Vendit, is in een record tempo de compleet nieuwe webshop ontworpen en gelanceerd. Nadat wij de betreffende producten in het Vendit Systeem voorzien hadden van afbeeldingen, teksten en kenmerken, werden deze automatisch zichtbaar in de webshop en waren ze ook al direct te bestellen in de webshop. Zodra er een bestelling is geplaatst in de webshop, geeft het Vendit Systeem gelijk een melding op het scherm in de winkel en/of het magazijn, zodat de medewerker de order direct kan afhandelen. Doordat de webshop is gekoppeld aan SendCloud, kan de consument tijdens het bestelproces er voor kiezen om het product te laten afleveren bij een van de DHL pick-up points en wij kunnen door deze koppeling de zendingen direct aanmelden bij de vervoerders en bijbehorende verzend labels afdrukken.”

Concurrentie

“In de webshop zijn voornamelijk whisky’s en wijnen te vinden en dit wordt gestaag uitgebreid met nieuwe productgroepen zodat binnenkort ons hele assortiment online beschikbaar is. Ons bedrijf draait om service en het beste aanbod voor de consument en dat willen we ook online uitdragen. Bij ieder product staan dan ook de specifieke eigenschappen, de smaakervaring en is een uitgebreide toelichting te lezen. Het invoeren van al deze informatie vergt uiteraard behoorlijk wat tijd, maar we merken dat dit wel het verschil maakt! Klanten maken veelvuldig gebruik van de uitgebreide selectie en filter functionaliteit in onze webshop en we krijgen veel positieve reacties op de uitgebreide informatie die bij onze producten staat. Tegenover ons zit een Gall & Gall en ik ben blij dat hij recht tegenover me zit en niet elders in de stad. Consumenten die iets bijzonders zoeken, steken nu gewoon even de straat over om bij ons wat moois uit te zoeken. Een deel van het standaard slijterijassortiment overlapt natuurlijk, maar op heel wat vlakken zijn wij juist onderscheidend. Online concurrentie is natuurlijk lastiger, zeker met de opkomst van prijsvechters als Wijnvoordeel et cetera. Toch merken we sinds de nieuwe webshop, dat we steeds meer bestellingen ontvangen verspreid over het hele land. Voorheen kwamen de bestellingen vooral uit de regio Roermond, omdat onze naamsbekendheid in deze regio uiteraard veel hoger is dan elders in het land. In die paar maanden dat we met de nieuwe webshop live zijn, zien we al een duidelijke verspreiding van onze afzet over de verschillende regio’s in Nederland, maar ook daar buiten.”

Over De Drankenmarkt

Als slijterij beschikken wij over jarenlange ervaring in de drankenbranche en behoren we tot één van de grootste slijterijen van Zuid Nederland met dito uitgebreid assortiment. We zijn volledig zelfstandig en niet aangesloten bij een inkooporganisatie. Door de inkoop bij zowel leveranciers en als ook eigen import van diverse dranken kunnen we u voorzien van een passend advies en drankje. Of u nu een heerlijke wijn, whisky, cognac, likeur, bier of andere dranken zoekt, bij ons bent u aan het juiste adres. Ook voor het verzorgen van een feest kunnen we door onze ervaring adviseren.

www.dedrankenmarkt.nl

 

 

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!