Eigenaresse ICKK gaat voor Vendit: ‘Ik ben van het gemak’

In de binnenstad van Oldenzaal opende dit najaar een nieuwe modezaak voor dames, heren en jongens, ICKK. Eigenaresse Simone Hampsink koos voor het afrekensysteem van Vendit vanwege het gebruikersgemak én de klik die ze met het bedrijf voelde.

Na twaalf jaar voor een grote franchiseketen te hebben gewerkt vond Simone Hampsink het tijd om écht voor zichzelf te beginnen. ICKK staat voor ‘ik combineer kleding en kleur’. En dat is precies waar zij graag bij helpt. Als imagoconsultant adviseert ze niet alleen over stijl en pasvorm, maar kijkt ze ook of de kleur van een kledingstuk past bij iemands gezicht. “Bij een zomertype passen andere kleuren dan bij een wintertype. Wij zetten onze klanten in de picture en laten hen stralen, maar bovenal zichzelf zijn. Kleding weerspiegelt je persoonlijkheid.”

Scandinavische mode

Het assortiment van ICKK bestaat uit overwegend Scandinavische labels, zoals de damesmerken Denmark, Soaked in Luxury en G-Maxx. Heren hebben een ruime keuze met mooie merken als Blend, Gabiano, Gabba en Clean Cut. Ook de jongenscollectie biedt voor elk wat wils met merken als Hound, D-xel, Grunt en Tiffosi. Accessoires zoals sjaals, kettingen, armbanden en oorbellen maken het aanbod compleet. Bijzonder zijn de handgemaakte damesschoenen van het Roemeense merk Papucei. Hampsink: “De artistieke schoenen zijn tijdloos en van duurzame kwaliteit waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Daar hecht ik veel waarde aan.”

Stoere uitstraling

Wie binnenstapt bij ICKK kan rekenen op een hartelijk ontvangst en eerlijk advies. “Ik vind het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt”, aldus Hampsink. “Klanten komen hier om te winkelen in een ongedwongen sfeer, maar ook voor een gezellig praatje en een kopje koffie met iets lekkers erbij.” De winkelruimte van 160 vierkante meter is industrieel ingericht in de huiskleuren zwart en geel. Wekelijks komen er nieuwe artikelen binnen. Door daarnaast dagelijks inspirerende berichten op Facebook te plaatsen en elke week wel een kortingsactie uit te zetten, prikkelt Hamspink haar klantenkring om regelmatig even binnen te stappen.

Down-to-earth

Bij de start van haar onderneming was Hampsink op zoek naar een gebruiksvriendelijk winkelmanagementsysteem. “Via INretail kwam ik bij Vendit terecht. Ik voelde direct een klik. De mensen die er werken zijn oprecht en down-to-earth. Mijn twee collega’s en ik kregen een dagcursus aangeboden om het systeem onder de knie te krijgen. Vendit nam echt de tijd om al onze vragen te beantwoorden. Erg prettig is dat er voor ons spaarsysteem geen klantenkaart nodig is. Bij het afrekenen verschijnt er een pop-upvenster met het gespaarde aantal punten. De klant heeft de keuze om de korting toe te passen of door te sparen. Ideaal! Ik ben van het gemak.”

Altijd up-to-date

Met het kassasysteem van Vendit kan Hampsink eenvoudig de voorraadadministratie van haar winkel bijhouden. “Nieuwe producten kan ik snel inboeken en zo houd ik overzicht. Daar is mijn accountant ook heel blij mee.” De komende jaren hoopt de ondernemer haar bestaansrecht te bewijzen. Ze vindt het zelf ‘een stoere stap’ dat ze dit avontuur aan durfde te gaan. “De retail staat onder druk en er is nog altijd veel leegstand in de binnenstad, maar gelukkig komen er ook weer mooie nieuwe winkels voor terug. Onze merken worden nergens anders in Oldenzaal verkocht en zijn daarom een aanwinst voor de regio. Mijn doel is dat mensen met een lachend gezicht de winkel verlaten en graag terugkomen voor een kop koffie en deskundig advies.”

Grootestraat 33, 7571 EK Oldenzaal

Bent u geïnteresseerd in het Vendit Systeem? Neem contact op!