Eindejaarafsluiting 2022-2023

Eindejaarafsluiting 2022-2023

Het einde van het jaar is in zicht en daarom willen wij u op de eindejaarafsluiting van het Vendit Systeem attenderen. Het jaar afsluiten in Vendit is weliswaar simpel, maar aangezien dit slechts één keer per jaar wordt gedaan hebben wij de te nemen stappen in het kort voor u uitgezet.

Zes stappen:

Stap 1. Zorg dat u het Vendit Systeem tijdig update!

Controleer of u de meest recente versie gebruikt door Vendit te laten controleren op updates. Hiervoor gaat u naar Help -> Controleren op updates. Doe dit niet op de laatste werkdag van het jaar maar een paar dagen eerder om mogelijk ongemak te voorkomen!

Stap 2. Factureer alle pakbonnen

Factureer alle aanwezige pakbonnen indien de omzet nog op het huidige jaar geboekt moet worden. Selecteer aan de linkerzijde de pakbonnen welke moeten worden gefactureerd en druk vervolgens op de knop Factureren.
–> Bestand -> Pakbonnen

Stap 3. Exporteer de openstaande posten

Draai op het einde van de laatste werkdag van het jaar een totaal uit van de openstaande posten. Na een klik op de rechtermuisknop kunt u dit overzicht exporteren of printen.
–> Rapporten -> Openstaande Posten -> Overzicht

Stap 4. Exporteer de actuele voorraad

Draai op het einde van de laatste werkdag van het jaar een totaal uit van de actuele voorraad.
–> Rapporten -> Voorraad -> Voorraad Lijst

Stap 5. Print een overzicht van het totaal aan lopende orders

–> Orderscherm -> Toon alle orders -> rechter muisklik om te exporteren of printen.

Stap 6. Nieuw boekjaar aanmaken

Maakt u gebruik van een koppeling met een boekhoudpakket (o.a. Exact Online), dan kan het zijn dat u een nieuw boekjaar in uw administratie dient aan te maken voordat u uw eerste export van het grootboekjournaal uitvoert.

Mocht u er niet uitkomen, neem dan tijdig contact op met de support afdeling van Vendit.