Familie business Almeers Caravan Bedrijf groeit door

Al meer dan 25 jaar heeft de familie Davids het bedrijf Almeers Caravan Bedrijf in handen. Het Almeers Caravan Bedrijf is een all-round caravanbedrijf dat zich specialiseert in caravans, campers, camperverhuur, onderhoud- en schadeherstel en een breed outdoor assortiment.

Start Almeers Caravan Bedrijf

Willem en Hanna Davids besloten, na meer dan 40 jaar in loondienst te zijn geweest, dat het tijd was voor de start van hun eigen caravanbedrijf op een buitenterrein in Almere. Met merken als Bürstner, Eriba en LMC zijn de eerste jaren zeer succesvol geweest, waardoor ze hebben besloten het assortiment uit te breiden met schoenen, sandalen en kleding. Afgelopen oktober vond alweer het 25-jarige jubileum plaats!

Bezoek

Ondertussen biedt het Almeers Caravan Bedrijf alles voor de kampeerder in hun ruime pand van 2.200 m2 en 8.800 m2 buitenterrein. Vendit is een kijkje gaan nemen in de showroom waar oprichtster Hanna Davids en haar zoon Ruud Davids al klaar zaten aan de ruime koffietafel. Sinds een paar jaar is Ruud de officiële eigenaar van Almeers Caravan Bedrijf. Zijn ouders blijven actief betrokken bij de zaak. Hanna licht toe: “Hier zitten wij met onze klanten. Ter oriëntatie, bij bestelling en bij aflevering ontvangt de klant altijd een kop koffie. Dat contact zorgt voor een hoog serviceniveau, en dat is voor ons erg belangrijk. Klanten vertrekken nooit zonder een rondje om de caravan te hebben gelopen, waarbij wij alle knopjes en eigenschappen hebben toegelicht.”

Het nieuwe pand

“Sinds de verhuizing in 2019 hebben we flink uitgebreid. Daarnaast beschikken we ondertussen over 5 werkplekken elk voorzien van een brug en daarnaast ook een eigen wasstraat. Sinds kort verhuren we ook campers. In deze werkplaats voeren we (spoed)reparaties uit, maar bieden we ook onderhoud aan op de verkochte caravans en campers. Met een team van vijftien medewerkers bieden we klanten een complete service. Sinds vorig jaar hebben we ook een samenwerking met diverse camperstallingen op de Buitenvaart. Wij ontvangen nieuwe klanten als er een reparatie nodig is, hetzelfde doen wij voor mensen die nog een stalling zoeken. Dat zijn waardevolle samenwerkingen die zorgen voor bekendheid in de buurt en bieden weer een extra service.”

Een overzicht van Almeers Caravan Bedrijf

Bijzonder ondernemen

Ruud: “We hebben in november vorig jaar alweer de collectie voor 2024 besteld, door de tekorten is er geen andere optie. Hierdoor wordt ondernemen wel bijzonder. Dit registreren wij allemaal in ons nieuwe automatiseringssysteem. We hebben jarenlang gewerkt met een oude kassa in combinatie met Excel. Dat was klungelen, kan ik je vertellen! Na de overstap op een dos systeem werd het niet veel beter. Afgelopen jaar zijn we overgestapt naar het boekhoudpakket Exact. Onze boekhouder had dit aangeraden, maar in combinatie met het dos systeem werkte dit alsnog niet goed. Zodoende zijn we ook op zoek gegaan naar een alternatief voor de automatiseringssoftware. We werken sinds 2022 met het Vendit Systeem. Met dit systeem van Vendit besparen we nu al flink op de accountantskosten! We versturen ook een betaallink mee in onze facturen, dat scheelt een hoop nabellen en creëert een snelle betaalflow. Zelfs mijn man is blij als hij een bestelling moet doorvoeren of een factuur kan opstellen. Dat doe je nu namelijk in een handomdraai. Daarnaast is het maken van een opdracht bon heel eenvoudig. Bij binnenkomst van de artikelen worden deze automatisch gekoppeld aan bestaande klantbestellingen.”

Inzichten

“We hebben voor het eerst ook de werkplaats geteld, hier ligt een verbazingwekkend grote hoeveelheid artikelen. Sommige zaken zijn echt geen klein materiaal meer. Met het Vendit Systeem hebben we nu een perfect zicht op onze volledige voorraad in groot maar ook zeker in het klein materiaal!”